iPhone: Σας αρέσουν οι φωτογραφίες; Το νέο κόλπο που θα λατρέψετε

Οι χρήστες των iPhone έχουν λατρέψει τις νέες αλλαγές που έφερε το iOS 16 στις συσκευές τους.

Οι αλλαγές που έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο τους χρήστες είναι εκείνες που έγιναν στις φωτογραφίες, καθώς το νέο λογισμικό της Apple έχει ενσωματώσει σε όλες πλέον τις συσκευές νέα εργαλεία για την επεξεργασία, την τακτοποίηση, την περικοπή και προσαρμογή του φωτισμού και των χρωμάτων στις φωτογραφίες.

Το καλύτερο εργαλείο από όλα είναι αυτό της αφαίρεσης του background από μια φωτογραφία, όπως κάνουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι στο Photoshop. Το iOS 16, εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες της Οπτικής Εύρεσης (Visual Look Up), σας επιτρέπει με μία πολύ απλή κίνηση να αφαιρέσετε το background (παρασκήνιο) από μια φωτογραφία.

 

Η δυνατότητα αφαίρεσης του background δεν είναι διαθέσιμη μόνο στις φωτογραφίες, αλλά και στα screenshots (στιγμιότυπα οθόνης) και στα βίντεο.

Πώς να αφαιρέσετε το background από φωτογραφίες/βίντεο/screenshot

  • Ανοίξτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο ή ένα screenshot.
  • Αγγίξτε παρατεταμένα για λίγο το σημείο που θέλετε να κρατήσετε (άνθρωπο, ζώο ή αντικείμενο) μέχρι να δείτε μια λευκή λάμψη να εμφανίζεται γύρω από αυτό.
  • Όταν εμφανιστεί η λάμψη, τότε μπορείτε να πατήσετε «Αντιγραφή» και μετά επικολλήσετε τη νέα φωτογραφία σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή του iPhone όπως τα email, τα γραπτά μηνύματα, τις σημειώσεις κτλ.

 

Η αφαίρεση του background λειτουργεί και στο Safari, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απομονώσετε σημεία από φωτογραφίες που έχετε βρει στο ίντερνετ.

Πηγή: enikos.gr