Η BMW 3.0 CSL έρχεται και θα κοστίζει 750.000 ευρώ

Η ρετρό και επετειακή 3.0 CSL της BMW, ισχυρότερη και ελαφρύτερη από τη M4 CSL, θα παρουσιαστεί μέσα στο Νοέμβριο – και οι πρώτες πληροφορίες για την τιμή της αναφέρουν ότι θα είναι αστρονομική.

Η BMW 3.0 CSL είναι το αυτοκίνητο-σύμβολο των εορτασμών των 50 ετών του τμήματος Μ της βαυαρικής εταιρείας, και όλα δείχνουν πως θα είναι και άξιος συνεχιστής της θρυλικής κεντρομήχανης Μ1. Και με τιμή που θα αγγίζει τις 750.000 ευρώ, θα γίνει μακράν η πιο ακριβή BMW παραγωγής όλων των εποχών.

To πρωτότυπο BMW 3.0 CSL Hommage (αριστερά) παρουσιάστηκε από τη BMW το Μάιο του 2015 στο Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Θα βασίζεται στη M4 CSL αλλά θα είναι βαρέως ανασχεδιασμένη, και με πολλαπλές μηχανικές τροποποιήσεις. Θα διατηρεί το σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους πίσω τροχούς, αλλά -ως γνήσιου αυτοκίνητο για τον οδηγό- θα είναι εφοδιασμένη αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Στο καπό της θα φιλοξενεί τον ίδιο εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 λίτρων με twin-turbo, όμως οι μηχανολόγοι του Μονάχου αναμένεται να τον ρυθμίσουν ώστε να αποδίδει εδώ 560 ίππους. Αυτό θα τον κάνει κατά 10 hp ισχυρότερο σε σχέση με τη M4 CSL και 50 hp από τη M4 Competition.

Φέροντας τα αρχικά Competition Sport Lightweight, θα υποβληθεί φυσικά σε μια σειρά τροποποιήσεων μείωσης του βάρους – που φημολογείται ότι δεν θα ξεπερνά τα 1.550 κιλά. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι 75 κιλά ελαφρύτερη από τη M4 CSL και 100 kg από τη M4 Competition Coupe. Κατά συνέπεια, θα χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα για το sprint 0-100 km/h – 0,2” λιγότερα από τη M4 CSL, που όμως έχει το ταχύτατο αυτόματο κιβώτιο.

Η παραγωγή του βαυαρικού supercar θα ξεκινήσει το Νοέμβριο. Οι ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η BMW θα κατασκευάσει μόλις 50 αντίτυπα της 3.0 CSL – και παραδόξως κανένα από αυτά δεν θα πάρει το δρόμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακούγεται πως τα 30 από αυτά θα μείνουν στην Ευρώπη και τα 8 θα ταξιδέψουν στην Κίνα, ενώ για τα υπόλοιπα 12 αγνοείται η μοίρα τους.

Με αυτό το εντυπωσιακό δημιούργημα της προπέλας του Μονάχου θα ολοκληρωθεί ένα εξαιρετικά γόνιμο έτος της BMW. Μέσα στο 2022 η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τις νέες Σειρά 3 και Σειρά 7, την ηλεκτρική παραλλαγή i7 της τελευταίας, τις M4 CSL και M3 Touring, νωρίτερα τις X1/iX1, και έπονται η XM και η ανανεωμένη Z4 και η M2 μέσα στον Οκτώβριο. Το απόγειο όλων αυτών θα είναι η 3.0 CSL μέσα στο Νοέμβριο.

Πηγή: carandmotor.gr