Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου

Είκοσι ημέρες μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύφθηκε η αιτία του θανάτου της.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το πιστοποιητικό του θανάτου της αναφέρει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε από γηρατειά.

Αυτό είναι το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ


Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ αναφέρει τα στοιχεία της, το όνομά της «Elizabeth Alexandra Mary Windsor», τόπο θανάτου το Μπαλμόραλ και την αιτία του θανάτου της: «Old Age», δηλαδή «Γηρατειά».

Οπως σημειώνεται στο πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, τις πληροφορίες για εκείνη έδωσε η κόρη της, Αννα.

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου στο κάστρο Μπαλμόραλ, ύστερα από ξαφνική επιδείνωση της υγείας της, δύο ημέρες αφότου όρκισε τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Λιζ Τρας και είχε φωτογραφηθεί μαζί της.

Δραματική επιδείνωση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ από τον Αύγουστο
Το παλάτι, όπως συνηθίζει, ήταν πάντα φειδωλό με την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ. Είχε γίνει ωστόσο αντιληπτό το τελευταίο διάστημα ότι κάτι τρέχει. Τα ραντεβού της ακυρώνονταν το ένα μετά το άλλο και το πιο ανησυχητικό για τους παρατηρητές του παλατιού, ότι από τον Αύγουστο και έπειτα ο Κάρολος την επισκεπτόταν καθημερινά.

Οι τελευταίες ημέρες της βασίλισσας Ελισάβετ
Σε ρεπορτάζ τους τα βρετανικά ΜΜΕ πριν λίγες ημέρες ανέφεραν ότι ακριβώς ο Αύγουστος ήταν το σημείο καμπής για την βασίλισσα Ελισάβετ. Φαίνεται ότι μέσα στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού υπήρξε ουσιαστικά κατάρρευση της βασίλισσας. Η Ελισάβετ κατέπεσε και αυτό ήταν που σήμανε συναγερμό στον Κάρολο ο οποίος έκτοτε την επισκεπτόταν καθημερινά. Αυτός ήταν και ο λόγος που συνέβη το πρωτοφανές, δηλαδή η νέα πρωθυπουργός να διοριστεί εκτός Λονδίνου, στο Μπαλμόραλ, καθώς οι γιατροί ξεκαθάρισαν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπορούσε να ταξιδέψει στον πρωτεύουσα και την ίδια ώρα η ίδια, αρνιόταν να παραχωρήσει την θέση της στον Κάρολο. «Είναι η δουλειά μου». Με αυτές τις 4 λέξεις φαίνεται να είχε βάλει τέλος στη συζήτηση να κάνει την ακρόαση της νέας πρωθυπουργού ο πρίγκιπας-τότε-Κάρολος. Και όντως, τόσο ο Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να παραιτηθεί, όσο και η Λιζ Τρας, προκειμένου να αναλάβει, πέταξαν στο Μπαλμόραλ. Δύο ημέρες αργότερα η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν νεκρή. Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δυο ημέρες πριν όταν την είχε συναντήσει δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα υπήρχε τέτοια εξέλιξη λίγες ώρες αργότερα.

Ανθρωποι που ήταν καλεσμένοι στο κάστρο Μπαλμόραλ το Σαββατοκύριακο πριν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ, ανέφεραν επίσης ότι τίποτα δεν προμήνυε ότι πεθαίνει. Η μόνη διαφορά ήταν ότι είχε ζητηθεί από τους καλεσμένους να μην φορούν επίσημο ένδυμα. Υπήρχαν γιατροί, αλλά σε καμία περίπτωση εγρήγορση, ανέφεραν.

Με βάση τα δημοσιεύματα μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, η υγεία της επιδεινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ξαφνικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ακύρωσαν προγραμματισμένο video call. Η νύχτα ήταν δύσκολη και το πρωί οι γιατροί που την παρακολουθούσαν έκριναν ότι πρέπει να ενημερώσουν την οικογένειά της αλλά και τους Βρετανούς. Μια λιτή ανακοίνωση το μεσημέρι της Πέμπτης ανέφερε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. Δύο ώρες αργότερα πέθανε, ενώ λίγο αργότερα, εφόσον είχαν ενημεωρωθεί όλοι στην οικογένεια, ανακοινώθηκε ο θάνατός της. Εκλεισε έτσι ένα κομμάτι της ιστορίας της Βρετανίας, διάρκειας 70 ετών. Στο προσκέφαλό της την ώρα του θανάτου της ήταν ο βασιλιάς Κάρολος και η κόρη της πριγκίπισσα Αννα. Τα υπόλοιπα παιδιά της και τα δύο μεγαλύτερα εγγόνια της, έφθασαν στο Μπαλμόραλ μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πηγή: iefimerida.gr