H διάσημη Tracy Schmitt απολαμβάνει την Σκιάθο

Με αφορμή τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μονοπατιών World Trails Network, η κεντρική ομιλήτρια του Συνεδρίου Tracy Schmitt Unstoppable TRACY Unstoppable You απήλαυσε την παραλία της Μεγάλη Άμμου με τη διάταξη Seatrac που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Σκιάθου!

H Tracy Schmitt [γνωστή και ως η «Ασταμάτητη» (Unstoppable Tracy)] είναι Καναδή αθλήτρια, τετραπλά ακρωτηριασμένη εκ γενετής (quadruple amputee), έχει κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο αλπικό σκι στους Παρα-αθλητικούς Αγώνες του Οντάριο (Ontario Parasport Games) και το 2019 μπήκε στο Disability Hall of Fame του Καναδά.
Η Schmitt γεννήθηκε στο Τορόντο χωρίς πλήρως ανεπτυγμένα άκρα. Όταν η μητέρα της προσπάθησε να τη γράψει στο νηπιαγωγείο, ο Διευθυντής αρνήθηκε να τη δεχτεί πιστεύοντας ότι η Tracy θα ήταν απόλυτα εξαρτημένη από τους δασκάλους. Αφού η μητέρα της Tracy κατάφερε να πείσει το Διευθυντή να της επιτρέψει να φοιτήσει δοκιμαστικά για μία εβδομάδα, η Tracy βοηθούσε όλους τους άλλους μαθητές να δένουν τα κορδόνια τους! Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του York στις Τέχνες, του Πανεπιστημίου του Brock στον Αθλητισμό και την Αναψυχή, του Πανεπιστημίου Queen’s στην Εκπαίδευση και έχει μεταπτυχιακό από τη Σχολή Rotman στη Διοίκηση.
Το 1991, η Schmitt μαζί με άλλους 13 Καναδούς σκαρφάλωσαν στα Ιμαλάια.
Το μότο της είναι: «Αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορείς και εσύ. Τι δικαιολογία έχεις;»