Ρίτσα Βούλγαρη, άνοιξε δρόμους στην ενεργοποίηση των γυναικών με την αυτοδιοίκηση

Της Μαρίας Σαμαρά

Πριν από λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή η Ρίτσα Βούλγαρη, ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης που ενεργοποιήθηκε με τα κοινά από διάφορα αξιώματα και αγωνίστηκε σθεναρά για την πρόοδο της περιοχής μας.
Η Ρίτσα Βούλγαρη ήταν μία από τις προσωπικότητες του τόπου μας που άνοιξαν τον δρόμο για τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά. Ήταν από τις γυναίκες που ενέπνευσαν και αποτέλεσε πρότυπο κοινωνικής δράσης.
Το γεγονός ότι για αρκετά χρόνια συμμετείχε σε εκλογικές διαδικασίες, κατείχε θέσεις στα τοπικά και δημοτικά συμβούλια και διετέλεσε Αντιπρόεδρος Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου δείχνει τη ασίγαστη φλόγα της να προσφέρει με τις γνώσεις και την θέλησή της για το καλό του τόπου.
Την εποχή που η εμπλοκή των γυναικών με τα κοινά, ήταν κάτι ασυνήθιστο και πρωτόγνωρο , ιδίως στους δήμους και τις κοινότητες της περιφέρειας, η Ρίτσα Βούλγαρη ήταν πρωτοπόρος και αποτέλεσε για πολλές το εφαλτήριο και το πρότυπο, ώστε να ενεργοποιηθούν σε διάφορες κοινωνικές δράσεις και να βγουν από την καθημερινότητα του σπιτιού τους.
Η ίδια όμως εκτός από μια γυναίκα της αυτοδιοίκησης ήταν μια ενεργή και πετυχημένη επαγγελματίας, αναδεικνύοντας τις αστείρευτες ικανότητες των γυναικών της περιφέρειας.
Τη μνήμη αυτής της λαμπερής και φωτεινής προσωπικότητας, τη γυναίκα της αυτοδιοίκησης, τη μητέρα, την επαγγελματία, θέλουμε να τιμήσουμε σήμερα με την αναφορά μας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την ελπίδα πως οι καρποί της ανιδιοτελούς δράσης και προσφοράς που καλλιέργησε τα προηγούμενα χρόνια έχουν ήδη ωριμάσει και θα αναδείξουν άξιες διαδόχους.

Προτείνουμε την διεξαγωγή μνημοσύνου με έξοδα του δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους της.

*Η Μαρία Σαμαρά είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου