Μια μοναδική συλλογή για τους Beatles στη Βρετανική Βιβλιοθήκη: Σημειώσεις, βίντεο και φωτογραφίες

Βρετανική Βιβλιοθήκη απέκτησε το ιδιωτικό αρχείο του Χάντερ Ντέιβις, του συγγραφέα της μοναδικής μέχρι σήμερα εγκεκριμένης βιογραφίας των Beatles, το οποίο περιλαμβάνει σημειώσεις, βίντεο και φωτογραφίες.

Ο Χάντερ Ντέιβις πέρασε 18 μήνες με το τετραμελές συγκρότημα και είχε άνευ προηγουμένου πρόσβαση στον Τζον Λένον, τον Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τον Τζορτζ Χάρισον και τον Σερ Ρίνγκο Σταρ, ενώ έγραφε το βιβλίο του, το 1968.

Ήταν παρών σε σημαντικές στιγμές των Beatles, όπως στην ερμηνεία του «All You Need Is Love» κατά τη διάρκεια της παραγωγής «Our World» τον Ιούνιο του 1967, της πρώτης παγκόσμιας ζωντανής τηλεοπτικής σύνδεσης.

Η συλλογή του Χάντερ Ντέιβις αποτελείται από το σημειωματάριο του συγγραφέα που περιέχει σκίτσα των Χάρισον και των Λένον, που δημιούργησε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά, τα δακτυλογραφημένα προσχέδια της βιογραφίας «The Beatles: The Authorized Biography» με χειρόγραφα σχόλια από τη θεία του Τζον Λένον, Μίμι και στιγμιότυπα σε Super 8 της οικογένειάς του σε διακοπές στην Πορτογαλία με τους Πολ και Λίντα ΜακΚάρτνεϊ.

Οι δακτυλογραφημένες σημειώσεις του Μπράιαν Έπσταϊν, του μάνατζερ των Beatles, από το 1962, για το πώς πρέπει να παρουσιάζεται το γκρουπ, συμπεριλαμβανομένου του τι πρέπει να φοράνε τα μέλη, όταν βρίσκονται ενώπιον κοινού περιλαμβάνονται επίσης στη συλλογή.

Όλα τα αντικείμενα που συνδέονται με το θρυλικό συγκρότημα θα παρουσιαστούν στη γκαλερί Σερ Τζον Ρίτμπλατ στην Βρετανική Βιβλιοθήκη στο Λονδίνο.

Πηγή: cnn.gr