Συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου στο Χόρτο

Η Συναυλία είναι μια κατάθεση ψυχής και τιμής στη Σμύρνη. Είναι το απόσταγμα αναμνήσεων από την Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή. Είναι μια μουσική περιγραφή της Σμύρνης του ελληνισμού, που ήταν ένα πλούσιο σταυροδρόμι, ένα χωνευτήρι πολιτισμών της Δύσης και της Ανατολής. Είναι μια μουσική απεικόνιση της Σμύρνης της αρχαιότητας, της Ιστορίας, του Ομήρου, του Καλομοίρη, του Σεφέρη, κα.

Το πρόγραμμα της Συναυλίας περιλαμβάνει μουσική από την παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης, καθώς επίσης και από την κοσμική Σμύρνη, όπου οι επιρροές της από τη Δύση την ανέδειξαν σε ιωνική πρωτοπολιτεία.

Η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου” είναι η Ορχήστρα των Ύμνων, της Ποίησης, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μεσογείου, του Κόσμου, της Ειρήνης, της Ιστορίας, του Πολιτισμού.
Ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη και σημείωσε μια καταπληκτική ιστορική μουσική διαδρομή.

Το 2018 κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο “Queen Guitar Orchestra in the World”.

Το 2019 η “Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου” αποτυπώθηκε σε συλλεκτικές σειρές γραμματοσήμων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, επισφραγίζοντας και μ’ αυτόν τον τρόπο την ιστορική της διαδρομή.

Στην Ορχήστρα συμμετέχουν περισσότερα από 150 μέλη (Κιθαριστές, Μουσικοί, Τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες) από το Βόλο και συνολικά 750 μέλη από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες. Είναι η πιό πολυπληθής Κιθαριστική Ορχήστρα.
Είναι Φορέας Ίδρυσης της Παγκόσμιας Ημέρας Κιθάρας (18 Οκτωβρίου 2021) και των Παγκόσμιων Κιθαριστικών Αγώνων (2022).

Το 2022 έλαβε Τιμητική Διάκριση από την UNESCO για την προσφορά της στον ελληνισμό και στον πολιτισμό.
Kentavros