Οι ελληνικές σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο- Εποχής, οικογενειακές και δραματικές

Οι νέες σειρές που κάνουν πρεμιέρα αυτό το μήνα και θα αλλάξουν ξανά το τηλεοπτικό τοπίο.

Μια πρώτη γεύση των σειρών που θα μας κρατήσουν συντροφιά τη φετινή σεζόν έχουμε ήδη πάρει, καθώς από τα μέσα Σεπτεμβρίου η απογευματινή και βραδινή ζώνη των καναλιών έχει ενεργοποιηθεί.

Κάποιες σειρές κατάφεραν να κυριαρχήσουν, κάποιες άλλες ανεβάζουν ολοένα τα ποσοστά τηλεθέασης, ενώ υπάρχουν κι εκείνες οι σειρές που μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν τους τηλεθεατές. Ακόμα είναι πολύ νωρίς χρονικά για να δούμε κερδισμένους και χαμένους καθώς όλα μπορούν να ανατραπούν. Εξάλλου υπάρχουν δυνατές, πολυαναμενόμενες σειρές που κάνουν πρεμιέρα μέσα στο μήνα ανακατεύοντας ξανά την τηλεθέαση.

Κατά παράδοση στην τηλεόραση οι σειρές έκαναν πρεμιέρα μέσα στον Οκτώβριο. Ωστόσο, φέτος το πρόγραμμα ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα με αποτέλεσμα πολλές σειρές να βγαίνουν στον (τηλεοπτικό) αέρα τον Σεπτέμβριο.

Έχοντας δημιουργηθεί μια πρώτη εικόνα για τις σειρές που έχουν μπει στη μάχη της τηλεθέασης πιθανότερα να υπάρχουν διάφορες αλλαγές μια και 6 σειρές αναμένονται τις δύο πρώτες βδομάδες του τρέχοντος μήνα.

Στα πλεονεκτήματα της φετινής χρονιάς θα βάλω πως ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο η ζώνη του Σαββατοκύριακου. Συνήθως, οι σειρές προβάλλονταν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, ενώ φέτος θα δούμε νέες σειρές που θα προβάλλονται στη βραδινή ζώνη του Σαββατοκύριακου.

Οι σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο

«Κόκκινο ποτάμι- Η συνέχεια» πρεμιέρα 2 Οκτωβρίου -OPEN

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια της ιστορικής δραματικής σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 21.00 από τη συχνότητα του OPEN.

Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη αγαπήθηκε πολύ από το κοινό η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους.

Υπόθεση

Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός. Ένας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται.

Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωές μας στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων. Το όνειρο της Mεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, είναι το πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η ιστορία, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο κάδρο, καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, τις περιπέτειές τους, αλλά και την καινούργια τους ζωή στην Ελλάδα που με δύναμη κατακτούν.

Παίζουν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Σωτήρης Χατζάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Λάμπρος Κτεναβός, Χριστίνα Αλεξανιάν, Φωτεινή Ντεμίρη,

«Μια νύχτα του Αυγούστου» πρεμιέρα 2 Οκτωβρίου -ΕΡΤ

Η σειρά εποχής «Μια νύχτα του Αυγούστου» που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Βικτόριας Χίσλοπ βγαίνει στον αέρα την Κυριακή 2 του μήνα στις 22.00 στην κρατική τηλεόραση.

Η νέα δραματική σειρά 14 επεισοδίων, που αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης σειράς «Το νησί», καταγράφει τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας, τις αμέτρητες ζωές που σημαδεύτηκαν ως συνέπειά της, τις φυλακές κάθε είδους που χτίζει ο άνθρωπος γύρω του, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, ελπίδα, αγάπη, που αναπόφευκτα γεννιέται πάντα μέσα από τα χαλάσματα.

Υπόθεση

Το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται με αφετηρία τη δολοφονία της Άννας Πετράκη από τον σύζυγό της Ανδρέα Βανδουλάκη, μια νύχτα του Αυγούστου, έξι χρόνια πριν, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή τον ξάδελφό του, τον Μανώλη Βανδουλάκη. Βασικό ρόλο στη σειρά έχει η αδελφή της Άννας, Μαρία Πετράκη, η οποία προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, κρατώντας καλά κρυμμένα μυστικά που δεν πρέπει να βγουν στην επιφάνεια…

Ο Μανώλης έφυγε από την Κρήτη αποφασισμένος να μην επιστρέψει ποτέ. Ζει στον Πειραιά. Οι γύρω του, περιθωριακοί τύποι του λιμανιού, βλέπουν στο πρόσωπό του έναν γοητευτικό ευχάριστο και χαρισματικό άνθρωπο, με άγνωστο παρελθόν, επιρρεπή στις καταχρήσεις και στον τζόγο.

Ο Ανδρέας είναι φυλακισμένος στην Κρήτη, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη. Κανείς δεν τον έχει επισκεφθεί εδώ και έξι χρόνια – εκτός από τις τύψεις γι’ αυτό που έκανε, οι οποίες δεν τον αφήνουν στιγμή σε ησυχία.

Κι ενώ η μοίρα του ενός είναι ήδη προδιαγεγραμμένη από το δικαστήριο, η μοίρα του άλλου ίσως να έχει μια τελευταία ελπίδα να αλλάξει. Ο Μανώλης, λίγο πριν από την αυτοκαταστροφή του, γνωρίζει ξανά την αγάπη. Όχι την εγωιστική, καταστροφική αγάπη που είχε για την Άννα. Μα, μια αγάπη γενναιόδωρη και φωτεινή, που την νιώθει για πρώτη φορά στη ζωή του: την αγάπη για τους ανθρώπους γύρω του, που ως τώρα του ήταν ξένοι. Για τη λιγάκι αδιάκριτη σπιτονοικοκυρά του, την Αγάθη, για τους βασανισμένους ανθρώπους που ζουν στην ίδια πανσιόν μαζί του, για τους συναδέλφους -εργάτες του λιμανιού, για τους ανθρώπους του περιθωρίου. Για ένα μικρό κορίτσι στο διπλανό παράθυρο. Ένα κορίτσι που μοιάζει με την κόρη της Άννας, τη Σοφία, που ο Μανώλης πάντα αναρωτιόταν αν είναι δικό του παιδί.

Στο μεταξύ, η Μαρία αρχίζει για ανεξήγητους λόγους να επισκέπτεται τον φονιά της αδελφής της στη φυλακή, ενώ εμφανίζεται ο Αντώνης, ένας άντρας που ήταν πάντα ερωτευμένος με την Άννα και είχε μια κρυφή ανάμιξη στον θάνατό της. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ιστορίες του γιατρού Νίκου Κυρίτση και του δικηγόρου και πάλαι ποτέ προέδρου της Σπιναλόγκας, Νίκου Παπαδημητρίου.

Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Καβογιάννη, Γιάννης Στάκογλου, Γιούλικα Σκαιδά, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου κ.α.

«Η δική μας οικογένεια» πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου -OPEN

Η οικογενειακή σειρά κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και θα προβάλλεται στις 20.00 από το OPEN.

Υπόθεση

Αληθινούς, σύγχρονους ανθρώπους, πραγματικές σχέσεις, αστείες αλλά και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές. Σχέσεις που χτίζονται καθημερινά, μεγαλώνουν, ενισχύονται και γίνονται σημείο αναφοράς. Με αυτούς που ήδη γνωρίζουμε, αλλά και με άλλους που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ. Που κάποιες φορές λειτουργούν σε ένα απόλυτα ρεαλιστικό πλαίσιο και άλλοτε ξεφεύγουν σε «σουρεάλ» καταστάσεις.

Μέσα από γερές δόσεις χιούμορ, ανατροπές, και μπερδέματα, «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» θα μας θυμίζει καθημερινά τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, αλληλεγγύη και συντροφικότητα και πως χάρη σε αυτές τις αξίες μπορούν να ξεπεραστούν ακόμα και τα πιο μεγάλα εμπόδια. Άλλωστε αυτές είναι και οι αξίες που δημιουργούν την έννοια και τους δεσμούς  της σύγχρονης οικογένειας, πέρα και έξω από συμβατικά στερεότυπα. Άνθρωποι που επιλέγουν, αποδέχονται χωρίς όρια, εμπιστεύονται, αγαπούν και στηρίζουν ο ένας τον άλλο, στέκονται μαζί στα χαρούμενα και στα δύσκολα και προχωρούν.

Και φυσικά από την ιστορία δεν λείπουν οι έρωτες, τα μυστικά, τα μικρά ψέματα και οι μεγάλες αλήθειες. Οι ανατροπές, η αγωνία αλλά και η χαρά και η αισιοδοξία που κουβαλούν μαζί τους οι άνθρωποι που έχουν ένα βαθύ και ουσιαστικό δέσιμο μεταξύ τους.

Παίζουν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαϊτσου, Υρώ Μανέ, Απόστολος Γκλέτσος. Χριστίνα Τσάφου, Νίκος Βερλέκης, Ελένη Κρίτα, Κωνσταντίνα Κομμάτα κ.α.

«Μαύρο ρόδο» πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου -Mega

Η δραματική σειρά «Μαύρο ρόδο» που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 22.30 στο Mega. Η απρόσμενη ερωτική έλξη ανάμεσα σε μία δόκιμη μοναχή και έναν επιπόλαιο φοιτητή θα κάνει τους δύο νέους να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους και θα συμπαρασύρει όλους όσοι βρίσκονται γύρω τους. Θα επιλέξουν το «πρέπει» ή το «θέλω» για να βρει ο καθένας τη δική του σωτηρία;

Για τις ανάγκες της σειράς προκειμένου να αποδοθεί με τον μεγαλύτερο ρεαλισμό η ατμόσφαιρα του χώρου όπου εξελίσσεται μεγάλο μέρος της ιστορίας, χρειάστηκε να κατασκευαστεί εξ αρχής ένα μοναστήρι.

Υπόθεση

Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το αγγελικό σχήμα. Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της. Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της. Το βλέμμα του θα την αιχμαλωτίσει κι όσο εκείνη θα αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίζει. Ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι.

Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφανία Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, στον ρόλο της Ηγουμένης η Κατερίνα Διδασκάλου,Σοφία Σεϊρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Παπαδάκη, Λένα Παπαληγούρα, Ηλέκτρα Νικολούζου κ.α.

Πηγή: iefimerida.gr