Πετρέλαιο κίνησης: Πιο ακριβό από σήμερα

Οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται με πετρέλαιο κίνησης θα βάζουν ακριβότερα από σήμερα καύσιμα. Κι αυτό, διότι από σήμερα, τελειώνει η απευθείας επιδότηση στα πρατήρια για το diesel κίνησης, με αποτέλεσμα η τιμή να ξεπεράσει και εκείνη της βενζίνης, με το ράλι στις τιμές της ενέργειας να μην έχει σταματημό.

Τα ποσά που θα σταματήσουν να χορηγούνται για τα οχήματα, θα περάσουν στο επίδομα θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να «ρίξει» στην επιδότηση για θέρμανση περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τιμές 

Αναμένεται να ξεπεράσει την τιμή της αμόλυβδης, καθώς εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί από 1,823 στο 1,973 ευρώ/ανά λίτρο.

Σύμφωνα με το δελτίο επισκόπησης τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή της αμόλυβδης στις 29/9 διαμορφώθηκε στο 1,958 ευρώ ανά λίτρο.
Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση στην αντλία ανερχόταν στα 15 λεπτά του ευρώ.

Το σκεπτικό της απόφασης
Το υπουργείο Οικονομικών, παρά τις εισηγήσεις που δέχθηκε, έλαβε την απόφαση πως πρέπει να τελειώσει η όποια επιδότηση σε βενζίνη και diesel κίνησης, η οποία να σημειωθεί διήρκησε 6 μήνες. Στο σκεπτικό της απόφασης μέτρησε το γεγονός ότι όσοι χρησιμοποιούσαν diesel κίνησης, για ένα μεγάλο διάστημα (6 μήνες), εκτός του ότι είχαν την επιδότηση των 15 λεπτών το λίτρο στην αντλία, έλαβαν και ενίσχυση μέσω του fuel pass 1 και 2.