Video και εικόνες από τη μαζική διαδήλωση στον Βόλο για τον Βασίλη Μάγγο

Δυναμική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, ενόψει της δίκης για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου. Με επικεφαλής τον πατέρα του αδικοχαμένου νέου, κ. Γιάννη Μάγγο, και κεντρικό σύνθημα “Όχι στην συγκάλυψη”, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Η δίκη ξεκινά στα δικαστήρια του Βόλου στις 21 Οκτωβρίου και οι διαδηλωτές με πλακάτ, πανό και συνθήματα, κατήγγειλαν την αστυνομική βία και ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ο κ. Γιάννης Μάγγος κατήγγειλε για μία ακόμη φορά προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης που αφορά τον θάνατο του παιδιού του, επισημαίνοντας ότι δυο εισαγγελείς υποβίβασαν την υπόθεση στέλνοντας στα μαλακά 3 μόνο αστυνομικούς και όχι όλους, και απορρίπτοντας το αίτημα συνεκδίκασης και της μήνυσης που υπέβαλε η οικογένεια.

“Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν θα εκδικαστεί η δική μας μήνυση, δεν θα μας δοθεί το δικαίωμα να φτάσουμε στο δικαστήριο και να υποστηρίξουμε το δίκιο μας. Δυστυχώς οι δυο εισαγγελείς οι οποίοι απέρριψαν τις ενστάσεις για να συνεκδικαστεί η μήνυσή μας, μας μετατρέπουν εμάς τους γονείς από κατήγορους σε απλούς μάρτυρες μιας δίκης παρωδίας, στην οποία το ίδιο το κράτος δικάζει τον εαυτό του. Εγώ το θεωρώ ιεροσυλία”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Γ. Μάγγος.