Και ξαφνικά όλοι νοιάζονται για τον Ζαχαρία που κατέρρευσε από ασιτία

“Πρόσωπο της ημέρας” ο Ζαχαρίας, που κατέρρευσε από ασιτία μέσα στην τρώγλη-χωματερή που ζούσε. Έπρεπε να φτάσει στον θάνατο, για να υπάρξει ενδιφέρον για την ύπαρξή του. Οι “ανίδεες” υπηρεσίες του δήμου ξαφνικά ξύπνησαν από τον λήθαργο και θα σπεύσουν να βοηθήσουν γιατί απλά το θέμα έλαβε πανελλήνια διάσταση. Για κανέναν άλλον λόγο…  Ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θέλησε σήμερα με μια δήλωση που χαρακτηρίστηκε “παρέμβαση” να σημειώσει  πως λάμβανε μια μερίδα φαγητό ο Ζαχαρίας από το συσσίτιο της ενορίας του και το έπραξε αυτό ο Μητροπολίτης καλώντας τις κάμερες. Θέλησε να παρέμβει για  να ευχηθεί ταυτόχρονα την δρομολόγηση μιας λύσης ίσως γιατί  δεν θέλει να βρίσκεται στο κάδρο της κοινωνικής αποδοκιμασίας για την αδιαφορία απέναντι στην επιβίωση ενός ανθρώπου. Μια επιβίωση που ούτε ζώα δεν θα άντεχαν.

Η δήθεν έκπληξη και η δήθεν συμπόνια από τις κοινωνικές δημοτικές υπηρεσίες για όσα ανατριχιαστικά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τα gegonota με αφορμή την κατάρρευση του Ζαχαρία που δινει “μάχη” για να κρατηθεί στη ζωή στο Νοσοκομείο του Βόλου,  έρχεται να προσθέσει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της υποκρισίας.

Η ιστορία του Ζαχαρία ξεπερνά κάθε σενάριο και όλοι την γνώριζαν. Οι γείτονες είχαν κινητοποιηθεί προς πάσα κατευθυνση αλλά ουδείς έδωσε σημασία. Στις 26 Σεπτεμβρίου η ζωή του 56χρονου κλοσάρ έγινε ρεπορτάζ στα gegonota και κανείς από όλους όσοι είχαν θεσμική ευθύνη να κινητοποιηθούν, δεν το έπραξαν. Αυτό συνέβη γιατί οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές, μακριά από τις  ανάγκες που έχουν μεταβληθεί  και βίαια χτυπούν την πόρτα τους, για να τους  ξυπνούν από τον λήθαργο. Τα ραντάρ τους δεν λειτουργούν και η σχέση τους με την πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη .

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η ιστορία ενός ανθρώπου στον Βόλο ξεπερνά κάθε σενάριο – Ζει 8 χρόνια χωρίς ρεύμα και νερό