Στη δομή ασυνόδευτων προσφύγων στη Μακρινίτσα παραολυμπιονίκες

Αύριο το πρωϊ  10:30 έως τις 12:30 θα επισκεφθούν τη Δομή της Αρσις στη Μακρινίτσα  μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνος Καραούζας – Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, ο κ. Νίκος Παπακυριάκης – Παραολυμπιακός Αθλητής Τριάθλου και ποδηλασίας, ο κ. Σάκης Κωστάρης – Διευθυντής Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και ο κ. Βασίλης Καλύβας – Υπεύθυνος Αθλητικών και Εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
Η επίσκεψή τους αυτή έχει εκπαιδευτικό και διαδραστικό χαρακτήρα ενώ απευθύνεται τόσο στους ωφελούμενους της δομής , όσο και σε εργαζόμενους, εθελοντές και γενικότερα άτομα που δραστηριοποιούνται στο τομέα της κοινωνικής ένταξης προσφύγων.
Η προτεινόμενη δράση θα περιλαμβάνει επίσκεψη στον χώρο της Δομής φιλοξενίας από τα στελέχη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, αθλητές με αναπηρία με σκοπό την παρουσίαση του παραολυμπιακού αθλητισμού και γενικότερα του αθλητισμού ως μέσο ένταξης και ενσωμάτωσης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανάμεσα στους ωφελούμενους της Δομής και τους παρευρισκόμενους αθλητές, παρουσίαση οπτικού υλικού, καθώς και βιωματική παρουσίαση παραολυμπιακών αθλημάτων με διαδραστική συμμετοχή και των φιλοξενούμενων της Δομής.