Αυτός είναι ο υπάλληλος που θέλουν όλοι οι CEOs – Τα 4 χαρακτηριστικά

Ανεξαρτήτως της επαγγελματικής τους πορείας και του προσωπικού τους ιστορικού, οι CEOs συμφωνούν στα τέσσερα στοιχεία, τα οποία συγκεντρώνει ο «ιδανικός» εργαζόμενος. Είναι αυτός ο οποίος βοηθά στην πλήρη αναδιάρθρωση της επιχείρησης και σύμφωνα με τον Robert Reiss, τον ιδρυτή και CEO του CEO Forum Group και παρουσιαστή του CEO Show, ο οποίος έχει μιλήσει με τουλάχιστον 1.000 διευθύνοντες συμβούλους από τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου, συγκεντρώνει τα εξής χαρακτηριστικά:

Αναλαμβάνει ευθύνες που δεν θέλει κανείς
Ο Reiss φέρνει ως παράδειγμα τον CEO της Ryder System μίας μεγάλης εταιρείας λύσεων για εφοδιαστικές αλυσίδες, τον Robert Sanchez, ο οποίος αποδίδει την επιτυχία του στον ενθουσιασμό του να αναλάβει πολλά διαφορετικά πρότζεκτ, ακόμη και εάν πίστευε ότι δεν είχε ακόμη τις δεξιότητες να τα διαχειριστεί. Αυτό τον έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα στους συναδέλφους του. «Έγινα γνωστός ως ο άνθρωπος που λύνει τα προβλήματα και μου δίνονταν όλο και περισσότερες ευκαιρίες ανέλιξης», δήλωνε ο ίδιος.

Μαθαίνει και εφαρμόζει δεξιότητες από άλλους κλάδους
Ως παράδειγμα, ο Reiss φέρνει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Whole Foods, τον Jack Mackey, ο οποίος συμφωνεί πως το να είναι κανείς φιλοπερίεργος είναι θετικό στοιχείο. Ακόμη και όταν κάποια δεξιότητα δεν συνδέεται άμεσα με τη δική του βιομηχανία, δήλωσε πως «προσπαθώ να μάθω από κάθε κατάσταση ή κάθε άνθρωπο που γνωρίζω».

Ακούει ενεργά
Σχεδόν όλοι οι CEOs μιλούν για την αξία του να μπορεί κανείς να συνεργάζεται με την ομάδα του. Συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο σημαντικών στοιχείων σε έναν υπάλληλο. Ωστόσο, για να μπορεί κανείς να συνεργαστεί άριστα, απαιτείται να μπορεί να ακούσει τους υπόλοιπους.

Βρίσκει λύσεις
Κάθε CEO έχει βρεθεί αντιμέτωπος με μία κατάσταση, όπου κάποιος εργαζόμενος παρουσιάζει ένα πρόβλημα και ζητά λύση. Ο Reiss λέει «μην γίνετε ένας από αυτούς. Οι υπεύθυνοι εκτιμούν τις λύσεις. Αντί να παρουσιάζετε απλώς ένα πρόβλημα, πείτε: έχουμε αυτό το θέμα, αλλά το σκεφτόμουν και ορίστε τί μπορούμε να κάνουμε».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC