Αποθέωνε τον Αντώνιο και σήμερα σιωπά

Η επίσημη εκκλησία “αφορίζει” τον Αντώνιο ενώ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος κρατά σιωπή και συστήνει … προσευχή. Μπορεί να βιάστηκε η Εκκλησία να πάρει θέση πριν ολοκληρωθεί η έρευνα και αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια αλλά ο μητροπολίτης Ιγνάτιος έχει βρεθεί  έτσι κι’  αλλιώς εκτός “γραμμής”.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δήλωσε σήμερα – εκφράζοντας τον  Αρχιεπίσκοπο- πως «όλοι προβληματιζόμασταν και προβληματιζόμαστε. Γίνονταν συζητήσεις. Ρωτήστε τους Μητροπολίτες που είχαν δομές στην περιοχές τους τι προβλήματα αντιμετώπιζαν. Και πώς συμπεριφερόταν ο πατήρ Αντώνιος στους Μητροπολίτες» είπε ο κ. Χρυστόστομος, αλλά η σχέση του κ. Ιγνατίου με τον πατέρα Αντώνιο ηταν πάντα άψογη και η τοπική εκκλησία προσδοκούσε σε αυτή τη συνεργασία. Μάλιστα ο κ. Ιγνάτιος σε αντιδιαστολή με τους άλλους Μητροπολίτες κάθε άλλο παρά αντιμετώπιζε προβλήματα με την Κιβωτό.

Προφανώς σήμερα ο κ. Ιγνάτιος έχει επιλέξει για τους δικούς του λόγους να μην τοποθετηθεί για το ζήτημα. Είτε δεν θέλει να διαψεύσει τον εαυτό του καθώς πιστεύει στην αλήθεια των καταγγελιών, είτε δεν θέλει να υπερασπιστεί και να μιλήσει για τον άνθρωπο που αποθέωνε ώστε να μην έρθει σε σύγκρουση με την κοινή γνώμη… που έχει εκδόσει ήδη απόφαση .

Σύμφωνα λοιπόν με τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο , “στο πρόσωπο του πατρός Αντωνίου, η Εκκλησία έχει έναν εκπρόσωπό της που κάνει το καλύτερο δυνατό και από την πρώτη στιγμή η Μητρόπολη Δημητριάδος αγκάλιασε την προσπάθεια και θα συνεχίσει να είναι κοντά ως τοπική Εκκλησία και κοινωνία, ενώ πρόσθεσε ότι το παράδειγμα της Κιβωτού του Κόσμου είναι το καλύτερο στην εποχή.
«Όταν υπάρχει χρηστή διαχείριση, ενότητα, αλληλεγγύη και αξιοποίηση των δωρεών, τότε και τα μεγαλύτερα προβλήματα λύνονται», δήλωσε ο κ. Ιγνάτιος που ευχήθηκε η προσπάθεια να είναι στερεωμένη και να μεγαλώσει και η Εκκλησία είπε ότι θα είναι εδώ για να ευλογεί και να συντρέχει”. Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στα εγκαίνια της Κιβωτού στο Διμήνι όπου είχαν καλέσει και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και ακολούθησε λαϊκό γλέντι!