Καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου στον Βόλο: “Εμένα με χτυπούσε ο Πέτρος” 

Οσο περνούν οι μέρες, ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες κατά στελεχών της Κιβωτού του Κόσμου.

Μάλιστα, οι «κύριοι αποδέκτες» των καταγγελιών, είναι δύο πρόσωπα, ο «Πασχάλης» και ο «Πέτρος», τους οποίους αρκετοί τρόφιμοι (πρώην και νυν), έχουν κατηγορήσει τόσο για ξυλοδαρμούς, όσο και για παρενοχλήσεις.

Χωρίς να έχει γίνει ξεκάθαρο ακόμη αν πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα ή για το ίδιο, το μόνο που είναι δεδομένο, είναι πως πρόκειται για πρόσωπο από το στενό περιβάλλον του πατέρα Αντώνιου.

Πρόκειται πάντως για έναν αλλοδαπό που φιλοξενούταν στο παρελθόν σε δομή και έναν απόφοιτο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Τα πρόσωπα (ή το πρόσωπο) είχαν μάλιστα ενεργό ρόλο στον οργανισμό καθώς ήταν παιδαγωγοί σε δομές και ένας εκ των δύο είχε εκλεγεί ως μέλος της διοίκησης από το 2020. Ωστόσο, στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά την πρώτη καταγγελία για ξυλοδαρμούς στη δομή του Βόλου, παραιτήθηκε.

«Ο “Πασχάλης” ξέρει τι μου έκανε»
Ενα από τα φερόμενα θύματα μάλιστα, ήταν ξεκάθαρο πως ο «Πασχάλης» γνωρίζει την αλήθεια και ήταν το πρόσωπο που τον κακοποίησε. Έβαλε μάλιστα και την γυναίκα του στο στόχαστρο, λέγοντας πως κι αυτή είχε ρόλο στην κακοποίηση.

«Με έβαλαν να δουλέψω, να μην ξαναπάω σχολείο. Ο Πασχάλης και η γυναίκα του, ξέρουν τι μου έκαναν. Και άλλα δύο παιδιά ξέρουν που ήταν εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega, πρώην τρόφιμος σε δομές της «Κιβωτού», περιγράφοντας ξυλοδαρμούς και περιστατικά απομόνωσης έως και 9 μήνες.

Κατήγγειλε δε, πως όλες οι τιμωρίες και οι ξυλοδαρμοί ήταν σε γνώση του «Πασχάλη», ο οποίος ήταν παιδαγωγός στη δομή στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Οι καταγγελίες μέσω και των σόσιαλ κατά των στενών συνεργατών του πατέρα Αντώνιου έγιναν πιο έντονες και σε ένα από αυτά, μία άλλη πρώην φιλοξενούμενη στη δομή, αναφέρεται στον «Πέτρο».

«Εμένα με χτυπούσε ο Πέτρος ήμουν και εγώ στην Κιβωτό κάποτε», αναφέρει σε σχόλιο μιας εκ των αναρτήσεων του Χ. Χλίτσιου, πρώην παιδαγωγού στη δομή του Βόλου.

Κιβωτός: Οικογενειακό «ελεγχόμενο» διοικητικό συμβούλιο
Με τις καταγγελίες που έχουν συγκεντρωθεί εις βάρος των προσώπων της δομής, η Εισαγγελία ανηλίκων καλείται να αποφασίσει αν υπάρχουν συγκεκριμένα αδικήματα που διαπράχθηκαν από ένα κλειστό κύκλο προσώπων της Κιβωτού

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και η έρευνα από ειδική ομάδα της αστυνομίας για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, όπου όλα τα μέλη του Δ.Σ. ελέγχονται για περίπτωση ξεπλύματος χρήματος.

Πρόκειται για 15 στελέχη που αναμένεται να ελεγχθούν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, καθώς και η θέση τους στα διοικητικά συμβούλια.

Τα σκισμένα τιμολόγια
Στο οικονομικό σκέλος όπου εστιάζουν αυτή τη στιγμή οι αρχές, ελέγχονται όλα τα βιβλία, παραστατικά ακόμη και δωρεές και χορηγίες. Μέχρι και τα τιμολόγια που υπόπτως βρέθηκαν σκισμένα σε κάδους απορριμμάτων σε δύο από τις δομές (Καλαμάτα και Χίο). Πρόκειται για τιμολόγια του Νοεμβρίου, τα οποία είχαν εκδοθεί στο όνομα της Κιβωτού και όπως φαίνεται, σκόπιμα κάποιοι κατέστρεψαν.

Η αστυνομία προσπαθεί να συνδέσει το παζλ και να ανακαλύψει την διαδρομή που έχουν κάνει αυτά τα χρήματα της ΜΚΟ και αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα. Οι έρευνες αναμένεται να κρατήσουν περίπου τρεις μήνες.
Πηγή: www.iefimerida.gr


Kentavros