Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας της 21χρονης Εμμανουέλας – “Θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω”

Με δύο συγκινητικά μηνύματα στα σόσιαλ η μητέρα της 21χρονης Εμμανουέλας που έχασε τη ζωή της στη Θεσσαλονίκη, από οδηγό που την παρέσυρε και στη συνέχεια την εγκατέλειψε, αποχαιρέτησε το παιδί της.

Η μητέρα της πόσταρε ένα μήνυμα με δύο φωτογραφίες της 21χρονης φοιτήτριας, που σήμερα άφησε την τελευταία της πνοή μετά από μάχη πέντε ημερών στην εντατική, αναρτώντας μία μαντινάδα, στην οποία αποχαιρετά την κόρη της…

«Είμαστε όνειρο σκιάς, η μιά σκιά ονείρου ; μέσα στα μαύρα μάθια τζη , η ομορφιά του απείρου… Καλό ταξίδι ψυχούλα μου, στα πέρατα του σύμπαντος…»

.. δε σου λέω αντίο αγάπη μου, αλλά στο επανιδείν ! Σε αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω .. και θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω» έγραψε χαρακτηριστικά.

Σε μία δεύτερη ανάρτηση, όπου έβαλε και μία κοινή τους φωτογραφία στο προφίλ της, αναφέρει: «Σ αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω και θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω».

Μητέρα 21χρονης στο iefimerida: «Πολύ δύσκολες ώρες για μας»
Η μητέρα της 21χρονης σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τον τραγικό και άδικο χαμό του παιδιού της, είπε στο iefimerida.gr: «Αυτές οι ώρες για εμάς είναι πολύ δύσκολες. Δωρίσαμε τα όργανα του παιδιού μου, όπως ήδη γνωρίζετε. Όλα τα άλλα είναι περιττά. Σας ευχαριστώ πολύ».

Να τονιστεί πως η μητέρα του θύματος, λίγο μετά τον θάνατό της, έκανε γνωστό πως η οικογένεια αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της ώστε να σωθούν άλλες ζωές.

Αύριο στον ανακριτή ο 26χρονος οδηγός που την παρέσυρε
Στο μεταξύ, την πόρτα του ανακριτή θα περάσει αύριο (28/11) ο 26χρονος που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη.

Ο φερόμενος δράστης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά την φοιτήτρια σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, εγκαταλείποντάς την. Ο 26χρονος είχε μάλιστα μαζί του και μία 19χρονη η οποία συνελήφθη και μαζί του αύριο το πρωί θα περάσει την πόρτα του ανακριτή.

Ο οδηγός του οχήματος κρατείται στην υπηρεσία Αλλοδαπών καθώς δεν διαθέτει έγγραφα άδειας παραμονής, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, μετά την κατάθεσή του στο τμήμα (όπου παραδόθηκε) στερούνταν και άδειας διπλώματος οδήγησης.

Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη κακουργηματική χαρακτήρα, ενώ μετά την σημερινή είδηση του θανάτου της νεαρής φοιτήτριας, η δίωξη αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Αρχικά, ο 26χρονος και η συνοδηγός τους, κατηγορούνται με τις πράξεις της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα) και της συνέργειας (για την 19χρονη).

Επιπλέον, ο 26χρονος αλβανικής καταγωγής, διώκεται για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα και η δεύτερη για συνέργεια σε εγκατάλειψη τροχαίου.

Τι είχε πει στους αστυνομικούς ο οδηγός
Ο οδηγός του οχήματος λίγα 24ωρα μετά το τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε, εμφανίστηκε στο τμήμα όπου παραδόθηκε και αρχικά πήγε να ρίξει το φταίξιμο στη νεαρή.

«Η ατυχής νέα επέλεξε να διέλθει από ένα σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, από την οδό Εγνατία βραδινές ώρες», δήλωνε ο δικηγόρος του 26χρονου, προκαλώντας την οργή της οικογένειας του θύματος.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς πως «είναι συντετριμμένος και η κατάσταση της υγείας του θύματος είναι αυτό που προέχει (η κατάθεση έγινε όταν η 21χρονη ήταν ακόμη σε σοβαρή κατάσταση). Ακολούθως, υποστήριξε για την εγκατάλειψη του θύματος πως «φοβήθηκα και έφυγα γιατί δεν είχα άδεια παραμονής».

Σύμφωνα με το makthes.gr, η 19χρονη συνοδηγός περιέγραψε στους αστυνομικούς τις σκηνές που ακολούθησαν του δυστυχήματος και ισχυρίστηκε πως ήταν μαζί με τον 26χρονο, όταν άφησε το αυτοκίνητο σε πλαγιά της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, κοντά στον κόμβο Ασβεστοχωρίου και μετά πήγαν μαζί σε ξενοδοχείο, όπου και διανυκτέρευσαν.

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα
Όλα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας όταν ο 26χρονος οδηγός ενός ΙΧ περνούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από την οδό Ιασωνίδου, παρασύροντας την άτυχη κοπέλα και εγκαταλείποντάς την.

Κάμερες ασφαλείας όμως κατέγραψαν την στιγμή που χτύπησε την νεαρή φοιτήτρια και ήταν θέμα χρόνου να φτάσουν οι αρχές στα ίχνη του.

Οταν ο ίδιος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, αρχικά πήγε να «χρεώσει» το ατύχημα στην άτυχη φοιτήτρια, ενώ όταν τον ρώτησαν γιατί την εγκατέλειψε, ανέφερε ότι φοβήθηκε να μην τον απελάσουν καθώς δεν είχε άδεια παραμονής. Στην πορεία αποκαλύφθηκε πως δεν είχε ούτε δίπλωμα οδήγησης…

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε, εγκατέλειψε μετά το δυστύχημα το αυτοκίνητό του σε ερημική περιοχή και αφαίρεσε τις πινακίδες, θεωρώντας πως δεν θα τον βρουν, και επιχείρησε να εξαφανιστεί.
Πηγή: www.iefimerida.gr