Σήμερα η έναρξη των γιορτών στον Βόλο με καλεσμένο τον Αντώνη Ρέμο

Με Αντώνη Ρέμο θα κάνει ο Δήμος Βόλου έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σήμερα, στις 7 το βράδυ, στην παραλία της πόλης. Επίσης θα αναπτυχθεί θεματικό πάρκο στην πλατεία Πανεπιστημίου με “Τα κορυφαία παραμύθια του κόσμου” από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου.

 

Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος αποτελείται από γιορτινές μελωδίες και κομμάτια από το ρεπερτόριο της rock όπερας, έως κλασικές rock επιτυχίες, για τα οποία συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε πλήρη ανάπτυξη και μουσικοί rock μπάντας, ενώ παράλληλα κινούνται και οι τραγουδιστές – συνεργάζονται μουσικά η σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου και ο Απόστολος Μόσσιος ως εκπρόσωπος της ροκ σκηνής, με τη συμμετοχή 90 μελών των Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου και χορευτές Σχολών της πόλης, για να προετοιμάσουν το κοινό να υποδεχθεί τον μοναδικό ΑΝΤΩΝΗ ΡΕΜΟ! Ο Αντώνης Ρέμος θα ανέβει στην σκηνή και θα ερμηνεύσει μεγάλες του επιτυχίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου σε ένα liveπρόγραμμα το οποίο θα μεταδίδεται και από οθόνες τοποθετημένες κατά μήκος της παραλίας του Βόλου, ενώ στη συνέχεια με το Δήμαρχο της πόλης κ. Αχιλλέα Μπέο θα πατήσουν το «μαγικό κουμπί» για να φωταγωγηθεί η πόλη και να στολιστεί ο ουρανός με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Βόλου διευθύνει ο μαέστρος της Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος έχει ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος, υπεύθυνη χορωδιών η Σύλβια Τσιμπανάκου και οι ενορχηστρώσεις του συνόλου των μουσικών κομματιών είναι του Θεόδωρου Λεμπέση. Τραγουδούν οι Απόστολος Μόσιος και Σύλβια Τσιμπανάκου. Τον εντυπωσιακό περίπατο επί της οδού Δημητριάδος με τις παραδοσιακές άμαξες του Βόλου, συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα με τον μαέστρο της Βασίλη Τασούδη.

Σε κομμάτια που αποδίδει η Συμφωνική Ορχήστρα συμπράττουν και χορευτικές ομάδες της Σχολής Χορού Break A Move, Dance Studio και Apparatus Circus lab, με χορογράφους (αλφαβητική σειρά) τους: Νικολέτα Δεφαράνα, Νίκολα Κρίτσλοου, Αγγελική Μέλη, Ραφαέλα Μηνά, Μαρίνα Μιχαηλίδου, Κωνσταντίνο Πανόπουλο, Σόνια Παπασίκα, Κατερίνα Σαρρή.

Οι στολές των Δημοτικών Χορωδιών και τα κοστούμια των χορευτών σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τον Κωνσταντίνο Μαγαλιό και τους συνεργάτες του.

Η συμμετοχή των τοπικών καλλιτεχνών ξεπερνά στη φετινή εκδήλωση κάθε προηγούμενο, τα μέλη των Χορωδιών είναι περισσότερα από 90 άτομα, οι μουσικοί περισσότεροι από 60, οι χορευτές ξεπερνούν τους 100 και επί σκηνής θα συναντηθούν καλλιτεχνικά περισσότεροι από 250 βολιώτες.

Όλο το εορταστικό πρόγραμμα του δήμου Βόλου