Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στη Μαγνησία

Με καθημερινές παρεμβάσεις η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε ολόκληρη την Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία, προκειμένου να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά περιοχές του Νομού.

Οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων συνεχίζονται καθημερινά υπό τις οδηγίες της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, προκειμένου ο Νομός να θωρακισθεί αντιπλημμυρικά και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα στο Δήμο Αλμυρού, στο πλαίσιο εργολαβίας με συνολικό προϋπολογισμό ενός (1) εκ. ευρώ, έχουν καθαρισθεί ρέματα στο Αχίλλειον, στον Πτελεό, στους Αγίους Αποστόλους Πτελεού, στον Άγιο Δημήτριο Πτελεού, στον Πλάτανο Αλμυρού στη Μαγγανίτσα, με τις εργασίες να συνεχίζονται και σε άλλα σημεία και περιοχές του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να υπάρχει ομαλή ροή των υδάτων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Συνεχίζουμε καθημερινά τον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού μας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα».