Εγκαινιάζεται η δια χειρός του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου γιορτινή έκθεση

Επειδή το χειροποίητο είναι…αλλιώς ετοιμάστηκε και φέτος το καθιερωμένο παζαράκι του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων του.
Η γιορτινή αυτή έκθεση φιλοξενείται στην όμορφα στολισμένη και ζεστή αίθουσα «Μαρία Γκέκου». Ένας χώρος μουσειακός με τη σφραγίδα των έντεκα αργαλειών, κατάφορτος με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και μικροκαλλιτεχνήματα των εργαστηρίων υφαντικής, κεντήματος, πλεκτικής και ραπτικής, φτιαγμένα με παραδοσιακές, τεχνικές, ετερόκλητα υλικά, κλασικά παραδοσιακά μοτίβα και νέες φόρμες συνδυασμένα σε μια ποικιλία αντικειμένων. Μια σειρά προτάσεων για προσωπικά δώρα και διακοσμητικά για το σπίτι και το γραφείο, που με την αίσθηση της αυθεντικότητας που τα διακρίνει και το πλεονέκτημα, ότι έχουν φτιαχτεί από άτομα που αγαπούν τη χειροποίητη δημιουργία, είναι μοναδικά και αναντικατάστατα. Επίσης, στην έκθεση θα διατίθενται και γλυκά του κουταλιού. Είδη που αποτυπώνουν την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες και ιδιαίτερα με την χειροτεχνία, μέσα στους κόλπους των εργαστηρίων με επικεφαλής την Εφορεία Οικοτεχνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με συνέπεια στις αξίες της διατήρησης του νεότερης ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των εργαστηρίων του εδώ και δεκαπέντε χρόνια ζωντανεύει παραδοσιακές ενασχολήσεις που βοηθούν τη γυναίκα πολλαπλώς. Ουσιαστικά προτείνει μια διέξοδο στη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου των γυναικών μέσα από ένα σύνολο γνώσεων, εμπειριών και δεξιοτήτων. Ένα παράθυρο στην οικιακή οικονομία.

Η παρούσα γιορτινή έκθεση θα λειτουργήσει στο διάστημα, από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στο χώρο των Εργαστηρίων (Δον Δαλεζίου-Ρ. Φεραίου).
Ώρες λειτουργίας: τις καθημερινές, από Δευτέρα έως Σάββατο πρωί 11.00-13.00 και απόγευμα Τρίτης και Πέμπτης 17.00-19.00.
Κυριακή: κλειστά.
Πληροφορίες: 2421305753- 6980706903.