Εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού: Πρεμιέρα στις 14 Δεκεμβρίου – Τι θα περιλαμβάνει

Δέκα περίπου ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, θα κάνει πρεμιέρα στα σούπερ μάρκετ το εορταστικό καλάθι. Ένα «καλάθι του νοικοκυριού» με προϊόντα που βρίσκονται στο Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και θα περιλαμβάνει κι άλλες κατηγορίες σε σχέση με αυτά που ισχύουν τώρα. Ανάμεσα στις συζητήσεις που γίνονται είναι να περιλαμβάνονται κωδικοί κρέατος, όπως και κάποια παραδοσιακά γλυκίσματα.

Την ημερομηνία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σχετικά σήμερα πως: «Θα βγει στις 14 Δεκεμβρίου και θα έχει ωραίες εκπλήξεις. Θα δούμε αν θα καταφέρουμε όλα όσα θέλουμε. Έχουμε κάποιους σχεδιασμούς που ακόμα δεν μπορώ να τους ανακοινώσω γιατί θέλω να έχω βεβαιότητα ότι μπορούμε να τους εφαρμόσουμε, αλλά ο σκοπός μας επαναλαμβάνω είναι να έχουμε ένα πολύ ωραίο εορταστικό καλάθι και να περάσουμε όλοι χαρούμενες εορτές. Επί τη ευκαιρία να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλους, καλές γιορτές, να έχουμε υγεία, ένα ωραίο 2023 καλύτερο από το 2022, με περισσότερο χαμόγελο και καλόπιστη διάθεση».

Ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος Γ.Γ υπουργείου Ανάπτυξης στην ΕΡΤ είχε αναφέρει από τιν πλευρά του «Θα είναι έτοιμες έως τότε και όλες οι κατηγορίες που θα προστεθούν. Αυτό που επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ είναι μια αύξηση των κωδικών κρέατος, όπως και κάποια παραδοσιακά γλυκίσματα. Συζητείται π.χ να περιέχει χριστουγεννιάτικα τσουρέκια και βασιλόπιτες».

Πηγή: reader.gr