ΗΠΑ: Θρίλερ με το τετραπλό φονικό – Τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την άγρια δολοφονία τεσσάρων φoιτητών στο σπίτι όπου έμεναν κοντά στο πανεπιστήμιο του Αϊντάχο και οι αρχές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει τον ύποπτο ή το όπλο της δολοφονίας.

Η Kaylee Goncalves, 21, η Madison Mogen, 21, η Xana Kernodle, 20 και ο Ethan Chapin, 20, βρέθηκαν δολοφονημένοι στο σπίτι εκτός πανεπιστημιούπολης που μοιράζονταν οι τρεις φοιτήτριες τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου.

Τα θύματα μαχαιρώθηκαν πολλές φορές και πιστεύεται ότι πέθαναν γύρω στις 3 ή στις 4 τα ξημερώματα.

Η αστυνομία κάνει αγώνα δρόμου για να εξιχνιάσει την υπόθεση, όμως από οτι φαίνεται δεν βρίσκεται κοντά στη σύλληψη του δολοφόνου, αφήνοντας φοιτητές και κατοίκους της πόλης να κατακλύζονται από φόβο και τα social media να οργιάζουν από φήμες.

Μέσα σε όλα αυτά, και παρά το γεγονός πως οι αρχές ενώ αρχικά διαβεβαίωναν αυτή τη μικρή κολεγιακή πόλη των 26.000 κατοίκων πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι αρχές τώρα παραδέχονται πως χωρίς υπόπτους ή στοιχεία, η αστυνομία «δεν μπορεί να πει ότι δεν υπάρχει απειλή για την κοινότητα». Παράλληλα, οι αρχές αρνούνται να σχολιάσουν τους προφανείς παραλληλισμούς με μια δολοφονία με μαχαίρι 600 χιλιόμετρα μακριά, η οποία παραμένει επίσης ανεξιχνίαστη.

Τα θύματα δεν ήταν δεμένα και φιμωμένα

Η αστυνομία, σύμφωνα με τον Independent, κατέρριψε μια φήμη που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο ότι τα τέσσερα θύματα είχαν δεθεί και φιμωθεί κατά τη διάρκεια της βάρβαρης επίθεσης.

«Οι διαδικτυακές αναφορές για τα θύματα δεμένα και φιμωμένα δεν είναι ακριβείς», ανέφερε το αστυνομικό τμήμα σε δελτίο τύπου.

Οι νεκροτομές διαπίστωσαν ότι τα τέσσερα θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι και ότι ορισμένα από αυτά είχαν αμυντικά τραύματα.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι βρέθηκαν στο κρεβάτι και πιθανότατα κοιμόντουσαν όταν εκτυλίχθηκε η επίθεση. Δεν υπήρχαν σημάδια σεξουαλικής επίθεσης.

Η ανατριχιαστικά παρόμοια δολοφονία
Η αστυνομία ερευνά επίσης τυχόν συνδέσεις μεταξύ του μακελειού στο Αϊντάχο και μιας επίθεσης με μαχαίρι εναντίον ενός ζευγαριού την ώρα που κοιμόταν στη γειτονική πολιτεία του Όρεγκον.

Στις 13 Αυγούστου 2021, ο Travis Juetten, 26 ετών, και η σύζυγός του Jamilyn Juetten, 24 ετών, ξύπνησαν γύρω στις 3 το πρωί όταν ένας μασκοφόρος δράστης εισέβαλε στο σπίτι τους, μπήκε στην κρεβατοκάμαρά τους και τους μαχαίρωσε και τους δύο πολλές φορές με μαχαίρι.

Ο Τravis προσπάθησε να νικήσει τον δράστη, αλλά μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Η Jamilyn μαχαιρώθηκε 19 φορές, αλλά επέζησε από θαύμα, δήλωσε τότε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Marion.

Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του Τράβις επέβαλε αμοιβή 50.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον δολοφόνο, 15 μήνες μετά, η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μόσχας, Τζέιμς Φράι, ρωτήθηκε για πιθανή σχέση μεταξύ των δύο υποθέσεων την περασμένη εβδομάδα και επιβεβαίωσε ότι οι ερευνητές διερευνούσαν πιθανή σχέση.

Όμως, η αστυνομία απέκλεισε στη συνέχεια μια πιθανή σύνδεση λέγοντας ότι, «αν και αυτές οι περιπτώσεις μοιράζονται ομοιότητες … δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι οι υποθέσεις σχετίζονται».

Τα social media έχουν τις δικές τους θεωρίες για τη δολοφονία
Την ώρα που οι Αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να βρουν στοιχεία για το κίνητρο αλλά και τον δολοφόνο των φοιτητών, οι διαδικτυακοί «ντετέκτιβ» μοιράζονται τις δικές τους θεωρίες σχετικά με την υπόθεση.

Μεταξύ των κορυφαίων θεωριών που έχουν αναρτηθεί στο Reddit περιλαμβάνονται ισχυρισμοί για ένα σπασμένο παράθυρο που δεν μπορούσε να κλειδώσει, πως χρησιμοποιήθηκε χλωροφόρμιο για να αναισθητοποιηθούν οι φοιτητές αλλά και κατηγορίες πως ο νευρικός γείτονας των θυμάτων ίσως έχει κάποια ανάμειξη.

Μήπως ο δολοφόνος μπήκε από ένα σπασμένο παράθυρο;
Μία από τις πιο επικρατούσες θεωρίες είναι ο ισχυρισμός πως υπήρχε ένα σπασμένο παράθυρο στο σπίτι χωρίς σίτα, το οποίο ο δολοφόνος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να μπει μέσα.

Ένα άτομο που έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα, έγραψε στο Reddit: «Στην αρχή αυτής της υπόθεσης είδα ένα βίντεο στο TikTok, το οποίο νομίζω ότι έκτοτε έχει αφαιρεθεί. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιος το δημοσίευσε. Νομίζω ότι ήταν η Κέιλι, αλλά θα μπορούσε να είναι και η Μάντι».

Και συνεχίζει: «Το βίντεο έκανε ένα τουρ στο σπίτι, έδειχνε την αποθήκη τους, το πλυσταριό κ.λ.π., αλλά μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που έδειξαν στο βίντεο ήταν ότι υπήρχε ένα παράθυρο χωρίς σίτα που δεν κλείδωναν ποτέ γιατί ήταν σπασμένο».

Ο χρήστης του Reddit συνέχισε λέγοντας πως είδε το βίντεο πάρα πολλές φορές και πιστεύει ότι έχει κατέβει τώρα. Ένας άλλος τον επιβεβαίωσε λέγοντας πως κι αυτός το είχε δει, αλλά έχει εξαφανιστεί τώρα. «Αναρωτιέμαι εάν το κατέβασαν για να εξετάσουν όλους όσους το είδαν και δεν ήθελαν περισσότερες προβολές σε αυτό» πρόσθεσε. Άλλοι σημείωσαν: «Επειδή στο βίντεο κυριολεκτικά λέει: ‘και εδώ είναι το παράθυρό μας που δεν έχει σίτα και δεν κλειδώνει ποτέ γιατί είναι σπασμένο’».

Μήπως σχετίζεται ο «κοινωνικά περίεργος» γείτονας;
Εν τω μεταξύ, ένας άνδρας που ζούσε κοντά στους τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου του Αϊντάχο αρνείται σθεναρά τους ισχυρισμούς των διαδικτυακών «ντετέκτιβ» πως πρέπει να θεωρηθεί ύποπτος.

Η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει τον τριτοετή φοιτητή της Νομικής Τζέρεμι Ρίγκαν ως ύποπτο για την υπόθεση δολοφονίας, αλλά μέχρι χθες δεν είχε επίσης αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι αυτός.

Ο Reagan επιμένει ότι είναι «κοινωνικά περίεργος» και ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση εκτός από το ότι ζει κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Εξέτασε η αστυνομία την περίεργη κόκκινη Mustang;
Τη Δευτέρα, η αστυνομία αναφέρθηκε στις διαδικτυακά σχόλια για μια κόκκινη Mustang κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Το τμήμα διέψευσε τις φήμες λέγοντας πως η «ο πληροφορία δεν είναι ακριβής και πως το όχημα δεν συνδέεται με το περιστατικό».

Η Mustang βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλης προσοχής στο Reddit, με έναν χρήστη να λέει: «Χθες (25 Νοεμβρίου) τράβηξα ένα στιγμιότυπο οθόνης από την ομάδα Facebook για τη δολοφονία στο Αϊντάχο, όπου φαίνεται να είναι μια κόκκινη Mustang που ερευνάται από μια ομάδα εγκληματολόγων». Και πρόσθεσε: « Η αρχική εικόνα και το νήμα αφαιρέθηκαν από την ομάδα λόγω διαφωνιών σχετικά με το εάν η εικόνα έδειχνε μια ομάδα ιατροδικαστών ή μια ομάδα ανθρώπων που επιδιόρθωναν το αυτοκίνητο».

Ο Μάικλ Ρούιζ, ερευνητής δημοσιογράφος του Fox News Digital έγραψε στο Twitter: «Η αστυνομία του #Idaho αναγνώρισε ότι έψαξε την κόκκινη Mustang και λέει ότι δεν τους έφερε πιο κοντά σε έναν ύποπτο».
Πηγή: www.in.gr