«Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς από τον Δήμο Αλίμου

Με ένα πρωτότυπο τρόπο ο Δήμος Αλίμου, επιχειρεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στους μαθητές των σχολείων να γίνουν μια παρέα ώστε κανένα παιδί να μην είναι μόνο του στα διαλείμματα.

«Τα παγκάκια που βλέπετε στις φωτογραφίες τα παραγγείλαμε και φτιάχτηκαν ειδικά για τον Άλιμο. Έχουν έναν πρωτότυπο και όμορφο σχεδιασμό: κάθε παγκάκι αποτελείται από μεγάλες, χρωματιστές «ξυλομπογιές», αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και προσθέτει:

«Είναι όμως μοναδικά και για έναν ακόμα, πολύ πιο σημαντικό λόγο: πρόκειται για «παγκάκια της φιλίας», τα οποία τοποθετούμε ήδη σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Αλίμου.

Όταν ένα παιδί νιώθει μόνο του στο διάλειμμα, χωρίς παρέα και φίλους να παίζουν μαζί του, ή όταν είναι στενοχωρημένο από κάτι που του έχει συμβεί, κάθεται στο παγκάκι αυτό. Με τον τρόπο αυτό, ειδοποιεί τα άλλα παιδιά να παίξουν μαζί του, ειδοποιεί ότι θέλει παρέα.

Έτσι, το «παγκάκι της φιλίας» βοηθάει τα πιο συνεσταλμένα παιδιά να γνωριστούν με τα υπόλοιπα, να αλληλεπιδράσουν και να ξεκινήσουν νέες φιλίες, ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά και λειτουργεί ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς, της απομόνωσης, ακόμα και του bullying.

Με το σύνθημα «Νοιάζομαι – Εκφράζομαι – Επικοινωνώ», δημιουργήσαμε αυτές τις πολύχρωμες γωνιές στα 2ο & 7ο, 5ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία, ενώ συνεχίζουμε και στα υπόλοιπα Δημοτικά της πόλης μας, μέχρι το καθένα να αποκτήσει το δικό του, πολύχρωμο και πρωτότυπο, «παγκάκι της φιλίας»!

Τα παιδιά εκφράζονται, επικοινωνούν, νοιάζονται, γίνονται μια παρέα! Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς απομόνωση και πάντα υπό το άγρυπνο, στοργικό βλέμμα των δασκάλων τους». 

*Πηγή φωτογραφιών: FB Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη