Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο μαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Γκελαούζος

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής των μεγάλων αποστάσεων και τετράκις πανελληνιονίκης του μαραθωνίου, Κωνσταντίνος Γκελαούζος.

Ο δημοφιλής δρομέας του στίβου πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του στο υψόμετρο της Ιταλίας και μετά το άνοιγμα του πρώτου δείγματος (sample A) προέκυψε πως είναι θετικός σε απαγορευμένη ουσία. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ανοιχτεί και το δεύτερο δείγμα (sample B), το οποίο θα πρέπει να ζητηθεί από τον ίδιο να ανοιχτεί προκειμένου είτε να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη απαγορευμένης ουσίας είτε να διαπιστωθεί ότι πρόκειται περί λάθους. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ανοιχτεί το δεύτερο δείγμα για να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Ο ίδιος πάντως, μετά από τα δημοσιεύματα για το θετικό δείγμα σε έλεγχο, απάντησε μέσω social media λέγοντας: «Καλησπέρα σας όλους. Φτιάχνω αυτό το βιντεάκι γιατί μου έστειλαν κάτι για ένα δημοσίευμα που γράφει κάτι για εμένα. Παιδιά, εγώ κάνω κανονικά την προπόνησή μου, κατεβαίνω τώρα σκεφτείτε από το βουνό. Είναι όλα καλά, όλα καλά δεν ασχολούμαι»…

Aργότερα μιλώντας στο SDNA δήλωσε σοκαρισμένος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η είδηση αυτή είναι σοκ για μένα. Ήμουν στο χωριό μου για προετοιμασία στο βουνό και είδα πριν λίγες ώρες το email, με το οποίο με ενημέρωναν για το εύρημα. Κατεβαίνω τώρα Αθήνα για να διαπιστώσω επ’ ακριβώς τι έχει συμβεί. Θέλω να λάμψει η αλήθεια, όχι τόσο για μένα όσο για τους δικούς μου ανθρώπους».