Βόλος: Δάκρυα και συγγνώμες από τον άντρα που έκανε διαρρήξεις για την δόση του

Χωρίς δικηγόρο εμφανίστηκε χθες στο Αυτόφωρο ένας 50χρονος άντρας που συνελήφθη για διαρρήξεις σε καταστήματα του Βόλου. Οι μάρτυρες όμως δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο που αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου. “Είμαι εξαρτημένος, κλέβω για την δόση μου”, δήλωσε στον εισαγγελέα.

Κατηγορείται για  5 περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων 3 τετελεσμένες και 2 σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και συνελήφθη προχθές , από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, προχθές χθες τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ο δράστης έσπασε τη τζαμαρία καφετέριας στον Βόλο, με σκοπό να κλέψει, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθώς έγινε αντιληπτός και αποχώρησε.

Ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, μπήκε σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκαλώντας φθορές στη τζαμαρία της κεντρικής εισόδου του.

Ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία (πένσα και κατσαβίδια).

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από 29-09-2022 έως χθες (30-11-2022) στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, διέπραξε επίσης:
• τρεις κλοπές σε ισάριθμα καταστήματα (1 σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών, 1 σε κατάστημα πώλησης χρωμάτων και 1 σε κατάστημα ψιλικών), από τις οποίες αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 730 ευρώ και 2 πακέτα με στιγμιαία λαχεία (ξυστό), καθώς και μια   απόπειρα κλοπής σε κατάστημα πώλησης υδραυλικών ειδών.