“Ρέμος, φιέστες και τα ζωτικά προβλήματα της πόλης μπορούν να περιμένουν”

“Δήμαρχε, υπάρχει κανένας τρόπος να απολαύσουμε τα λαμπάκια και να δούμε τον Ρέμο έχοντας πρώτα λύσει ζωτικά προβλήματα της πόλης; Αν όχι, μάλλον θα πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση των προτεραιοτήτων. Τι λες”, αναρωτιέται ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί για τον Βόλο Ιάσονας Αποστολάκης τονίζοντας πως οι προτεραιότητες της πόλης είναι διαφορετικές και σημαντικές στην εποχή της ενεργειακής κρίσης και της φτώχειας.

Οπως τονίζει ο επικεφαλής σε ανακοίνωσή του “η προσφιλής τακτική των ρωμαίων αυτοκρατόρων ήταν να απασχολούν τα πλήθη με θεάματα, κυρίως βίαια, στα οποία μοίραζαν άρτο στους θεατές. Έτσι, ο κόσμος ξεχνούσε τα προβλήματα της καθημερινότητας, τη φτώχεια του, αλλά και παρέβλεπε την ασυδοσία των πολιτικών του ταγών.
Ο δήμος Τρικκαίων κατάφερε να καλύψει τις δαπάνες του ρεύματος σε 150 νοικοκυριά απλά αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Οι αντίστοιχες υποσχέσεις στον δικό μας δήμο έμειναν κενό γράμμα. Όμως, για να μην είμαστε αχάριστοι, θα έχουμε και φέτος πολλά λαμπάκια και αξιαγάπητες λαϊκές φωνές που θα απαλύνουν λίγο τα προβλήματα όπως το ότι τα παιδιά γράφτηκαν στο κολυμβητήριο και δεν μπορούν να πάνε. Αν ακόμη και η Γερμανία, όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος, κρατάει χωρίς θέρμανση τα κολυμβητήρια λόγω ενεργειακής κρίσης, γιατί το εν λόγω κλείσιμο δεν ανακοινώθηκε εγκαίρως ώστε οι πολίτες να μπορούν να προγραμματίσουν τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών του ή/και τις δικές τους. Σε τι βαθμό θα εξοικονομηθεί ενέργεια και χρήματα με το κλείσιμο ενός κολυμβητηρίου; Μήπως θα ήταν πιο έξυπνο οι χορηγοί των γιορτών να χορηγήσουν τη λύση των πραγματικών και καθημερινών προβλημάτων και όχι λαμπάκια και πανάκριβες γιορτές; Αλλά τότε τι γούστο θα είχε;
Οι παράγοντες και οι προπονητές των ναυταθλητικών σωματείων είναι αχάριστοι, όπως και όλοι όσοι ρωτάνε για τα αυτονόητα. Ακόμη και να λύνονται προβλήματα με την παύση των αθλητικών δραστηριοτήτων, θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη και λεπτομερής ενημέρωση στους ανθρώπους που σχετίζονται με το θέμα, και όχι μια πολιτική του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που παραπέμπει σε δυσάρεστες στιγμές της ελληνικής ιστορίας.
«Μπορεί να κρυώνω, αλλά περνάω ωραία» θα πει ο δημότης που θα δει τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο και αγαπητό Ρέμο να τραγουδάει μέσα στα λαμπάκια. Και το δεύτερο μέρος της πρότασης είναι αυτό που θα μείνει στη μνήμη αργότερα, αφού η συνταγή των ρωμαίων αυτοκρατόρων αποδεικνύεται επιτυχημένη ακόμη σήμερα. Ο επόμενος όμως δήμαρχος θα έρθει αντιμέτωπος με τα χρέη που δημιούργησε ο δήμος στους ενεργειακούς παρόχους, με τα κλειστά κολυμβητήρια και τις αποφάσεις για την εγκατάσταση σταθμών LNG μέσα στον Παγασητικό και άλλα πολλά που επισημαίνουμε κάθε φορά με την κριτική μας, και ειδικά σε αυτή στις αρχές του φθινοπώρου.
Δήμαρχε, υπάρχει κανένας τρόπος να απολαύσουμε τα λαμπάκια και να δούμε τον Ρέμο έχοντας πρώτα λύσει ζωτικά προβλήματα της πόλης; Αν όχι, μάλλον θα πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση των προτεραιοτήτων. Τι λες;”