«Ξηλώνουν» την Εύα Καϊλή από το Ευρωκοινοβούλιο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στο Ευρωκοινοβούλιο, στο οποίο φέρετε να εμπλέκεται η ελληνίδα αντιπρόεδρος Εύα Καϊλή.

Η πρόεδρος, Ρομπέρτα Μετσόλα, κοινοποίησε στους υπόλοιπους ευρωβουλευτές και στην ίδια την κ. Καϊλή, επιστολή σύμφωνα με την οποία της γνωστοποιεί ότι της αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες που είχε.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ευρωβουλευτής, και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. «Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα με απόφαση της, που μόλις μας κοινοποιήθηκε, αναστέλλει-με άμεση εφαρμογή-όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Συγκεκριμένα η επιστολή της προέδρου που εστάλη στα χέρια των ευρωβουλευτών γράφει:

Ζητούν την καθαίρεσή της
Η ομάδα των ευρωσοσαλιαστών μέσω της προέδρου τους, Iratxe Garcia Perez, ανακοίνωσε, το Σάββατο, ότι γίνονται ενέργειες για την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από την θέση της Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Θα επικαλεστούν το άρθρο 21 του κανονισμού της ευρωβουλής.

Ήδη το ζήτησαν εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο των Πρασίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να γίνει καθαίρεση χρειάζεται πρώτα να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων με πλειοψηφία 60% και να εγκριθεί από την ολομέλεια με τα 2/3.

Πηγή: www.in.gr