Δράσεις προσφοράς από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ευξεινούπολης

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ευξεινούπολης στα πλαίσια του εθελοντισμού που καλλιεργείται στο σχολείο, δείχνουν και τη φετινή χρονιά την ανθρωπιά τους και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο με διάφορες δράσεις. Αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο τους, εισπράττουν χαρά και «γεμίζουν» με την αίσθηση της προσφοράς.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» να συνδράμουν στη δράση «Ελάτε όλοι μαζί να στήσουμε το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της Ελπίδας» ώστε να εξασφαλίσουν το γάλα των παιδιών για έναν χρόνο, συγκέντρωσαν γάλατα εβαπορέ και τα πρόσφεραν στο Ίδρυμα την Πέμπτη 15/12/2022, λαμβάνοντας Τιμητικό Έπαινο από τη διοικούσα επιτροπή, για την προσφορά τους. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Βόλο, ομάδα μαθητριών της Α΄ Γυμνασίου με την καθηγήτρια μουσικής κ. Κούτσικου Α. επισκέφτηκαν  ραδιοφωνικό σταθμό, όπου ξεναγήθηκαν και τραγούδησαν Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα.

Ακόμη, συμμετείχαν  και  φέτος   στο  έργο  του   “Make  a  Wish”  (Κάνε μια Ευχή Ελλάδος) αγοράζοντας έναν μεγάλο αριθμό από αστεράκια, ώστε να πραγματοποιηθούν οι ευχές των  παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Παράλληλα, συγκέντρωσαν πλαστικά καπάκια και στήριξαν την προσπάθεια του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπου» για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, στοχεύοντας σ’ έναν κόσμο με λιγότερες διακρίσεις και ανισότητες, ενώ συμμετέχουν με κατασκευές στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar για τη “Φλόγα” που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του Αλμυρού, το Σάββατο 17/12/22 και συγκεντρώνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ευξεινούπολη.