Κουρουμπλής και Κυμπουρόπουλος σήμερα στον Βόλο – Θα μιλήσουν σε εκδήλωση για την αναπηρία

Εκδήλωση με θέμα «Αναπηρία: Εμπόδια, προκλήσεις και πολιτικές στήριξης της απρόσκοπτης συμμετοχής των αναπήρων ατόμων στην ευρύτερη κοινωνική ζωή», διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και τα σωματεία «Μάγνητες Τυφλοί», «Ιππόκαμπος», ο Σύλλογος Κωφών και Βαρήκοων «Αργώ» και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Βόλου, σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Volos Palace», στις 19:00.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα μιλήσουν οι: Παναγιώτης Κουρουμπλής, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών π. υπουργός, με θέμα «Το ακανθερό βλέμμα του κοινωνικού αποκλεισμού», Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ευρωβουλευτής- ψυχίατρος, με θέμα «Τα κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. Η ευρωπαϊκή και εθνική τους διάσταση στο παρόν και στο μέλλον» και Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος μέλος του ΔΣΑ πρ. αντιδήμαρχος Ιλίουμ , με θέμα «Η νομική επιστήμη μπροστά στην κοινωνική πρόκληση για συμπερίληψη και προσβασιμότητα».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ράνια Αργυρίου, δικηγόρος μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις, παρεμβάσεις, συμπεράσματα.