Οι Αλβανοί θεωρούν τους Έλληνες ως τον λαό που κάνει τις περισσότερες διακρίσεις σε βάρος τους 

Μια νέα σφυγμομέτρηση στη γειτονική Αλβανία ανέδειξε τους Έλληνες ως το λαό που θεωρούν ότι προκαλεί τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών.

Όπω μετέδωσε το Euronews Αλβανίας, παρόλο που η γειτνίαση και συνύπαρξη μεταξύ των δύο λαών έχει μακρά ιστορία, οι Αλβανοί αισθάνονται ότι υφίστανται τις περισσότερες διακρίσεις από τον ελληνικό λαό.

Στην ερώτηση του βαρόμετρου στο Euronews, ποιο από τα ευρωπαϊκά έθνη κάνει περισσότερες διακρίσεις απέναντι στους Αλβανούς μετανάστες, το 66,5% απάντησε τους Έλληνες, ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό σε σχέση με άλλα έθνη όπως μπορεί να δει κανείς παρακάτω.

Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που στη λίστα ακολουθούν οι Άγγλοι στο 13,3%, οι Γάλλοι στο 7,3%, οι Γερμανοί στο 4%, οι Ιταλοί στο 3,5%, οι Ολλανδοί στο 1,3%, Οι Σκανδιναβοί στο 1,2%, οι Αυστριακοί στο 1,1%, οι Ελβετοί στο 0,8%, οι Βέλγοι στο 0,6% και οι Ισπανοί στο 0,5%.

Απ΄οτην άλλη, στην ερώτηση ποιο θεωρούν ότι είναι το πιο φιλόξενο έθνος απέναντι στους Αλβανούς, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Ιταλοί με 38,7%, ακολουθούν οι Γερμανοί με 33,6%, οι Έλληνες με 8,4%, οι Άγγλοι με 5,1%, οι Ελβετοί με 1,7%, οι Γάλλοι με 1,4%, οι Βέλγοι και οι Ισπανοί με 0,6%, οι Ολλανδοί με 0,5% και οι Σκανδιναβοί με 0,4%.
Πηγή: www.iefimerida.gr