Οι 2 επισκέψεις κορυφής που «έκλεισε» ο Τσίπρας κατά την παραμονή του στη Βραζιλία

Δύο σημαντικές επισκέψεις κορυφής στην Ελλάδα φαίνεται πως εξασφάλισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Βενεζουέλα.

-Η πρώτη φαίνεται πως θα γίνει πριν από τις εκλογές από τον πρώην Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες, ο οποίος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δήλωσε διατεθειμένος να επισκεφθεί τη χώρα μας ώστε να υποστηρίξει την μάχη του σημερινού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εθνικές εκλογές της άνοιξης.
-Και η δεύτερη θα γίνει πιθανότατα μετά την εθνική αναμέτρηση από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα ο οποίος είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι επιθυμεί να τον συναντήσει εκ νέου και μάλιστα σύντομα στην Ελλάδα “γιατί θαυμάζει τους αγώνες του ελληνικού λαού” ευχόμενος μάλιστα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να τον υποδεχθεί με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Είναι γεγονός πως στις πολλές επαφές που είχε στη Μπραζίλια ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε επί μακρόν για το θέμα που κυριαρχεί και στην εκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δηλαδή για το θέμα της συνεργασίας των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σε επίπεδο Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου απέναντι στην διαφαινόμενη συνεργασία της δεξιάς με την ακροδεξιά. Αυτή ήταν και η συνισταμένη των συναντήσεών του και μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα των συμμαχιών απασχόλησε και τη συνάντησή του με τη Γιολάντα Ντίαζ, αντιπρόεδρο της Ισπανικής κυβέρνησης και υπουργό Εργασίας.

Το “ισπανικό μοντέλο” άλλωστε αποτελεί και το κεντρικό εκλογικό σενάριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στηρίζεται στην συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη κιόλας κάλπη της απλής αναλογικής. Επίσης, οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ισπανίας στην οικονομία και τα εργασιακά συμπίπτουν σε πολλά σημεία τους με το κυβερνητικό, συμπεριληπτικό πρόγραμμα της Κουμουνδούρου.

Σημειωτέον πως προσφάτως η κυβέρνηση Σάντσεθ μηδένισε τον ήδη χαμηλό ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, ενώ στην αρχή της ενεργειακής κρίσης έλαβε μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει μετακύλιση του κόστους της στην κοινωνία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συγκαλέσει μετά τον εορτασμό των Φώτων, πια, την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο και την συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Ο βασικός κορμός των υποψηφιοτήτων αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.
Πηγή: www.ethnos.gr