Προαναγγελία υποψηφιότητας για τον Δήμο Βόλου από τον Νίκο Παπαπέτρο- Θέτει ατζέντα στον Μπέο

Ο γνωστός ποινικολόγος του Βόλου Νίκος Παπαπέτρος προαναγγέλλει σήμερα με δήλωσή του την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Βόλου και θέτει στον Α. Μπέο την ατζέντα των θεμάτων που “καίνε” την πόλη και βρίσκονται “θαμμένα” από την δημοτική αρχή. Ο Νίκος Παπαπέτρος απαντώντας σε επίθεση που δέχτηκε από τον Α. Μπέο, ο οποίος εκτίμησε ότι η υποψηφιότητά του για τον δήμο αποτελεί προϊόν “σκευωρίας”, δηλώνει παρών και προκαλεί με ανοιχτή ατζέντα τον νυν δήμαρχο , για τα κρίσιμα θέματα του Βόλου, όπως τα περιβαλλοντικά, τον έλεγχο του δημοτικού χρήματος , την στήριξη στους αδύναμους , τις αποκλεισμένες από παντού τοπικές ομάδες και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, την απαξίωση του Πανεπιστημίου και τον πολιτισμό, αλλά και την καταρρακωμένη λειτουργία των θεσμών, όπως το δημοτικό συμβούλιο. Αλλαγή, το σύνθημα για την πόλη από τον Νίκο Παπαπέτρο που χαρακτηρίζει το σύστημα που προσετερίστηκε τον Α. Μπέο και το προσετερίστηκε και ο ίδιος, σάπιο στα όρια της αποσύνθεσης και δηλώνει πως οι πολίτες επέλεξαν για δήμαρχο έναν “λύκο” γιατί στα μάτια του “λύκοι” φάνταζαν όλοι, σε μια εποχή σκληρών κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών.
Ο Νίκος Παπαπέτρος, όπως έπραξε με επιστολή του στα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που τον προσέγγισαν να ηγηθεί ψηφοδελτίου για τον δήμο Βόλου, καλεί σήμερα όλο το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί ανοιχτά και καθαρά για το Δήμο Βόλου. “Ούτε να κρύβεται, ούτε ν’ αλληθωρίζει. Ούτε να υβρίζεται και να σιωπά. Δεν γίνεται να είναι και «με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», όπως δηλώνει.
Δηλώνει επίσης πως το πολιτικό αυτό σύστημα της πόλης , “με ευθύνη του παρέδωσε το στέμμα στον τοπικό άρχοντά μας, αλλά παρέλειψε στη συνέχεια να δείξει ότι «ο βασιλιάς μας είναι γυμνός και το πουκάμισό του αδειανό».

Οι ανακοινώσεις του Νίκου Παπαπέτρου 

Ο Βόλος, τα προβλήματά του και το μέλλον του.
Υποκλίνομαι μπροστά στην πολιτική διορατικότητα του ανδρός που ηγείται της πόλης μας. Είχε δώσει δείγματα αυτής ήδη από το 2014, όταν είχε διαγνώσει – και ορθώς – ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας βρίσκεται σε τέλμα. Το οποίο και ορθώς καταδίκασαν οι πολίτες, όπως και αυτοί της πόλης μας. Και πράγματι το τέλμα αυτό με πολιτική καπατσοσύνη το χρησιμοποίησε. Όσους μπορούσε να «βολέψει» στο συνδυασμό του (τέως διοικητές Αγίου Όρους, γόνους τέως Βουλευτών, τέως υποψήφιους βουλευτές, γραμματείς νομαρχιακών κ.ο.κ., όλους τους νέους της πολιτικής δηλαδή) τους προσεταιρίστηκε (με ιδιαίτερη προτίμηση σε έναν πολιτικό χώρο) και, ως διά μαγείας, το παλαιό πολιτικό σύστημα «βαφτίστηκε» νέο (για τον ίδιο!), για την πόλη όμως παλαιότατο, συστημικότατο, κατεστημένο (πιο πολύ δεν γίνεται!) και σάπιο (στα όρια της αποσύνθεσης).
Με την ίδια πολιτική διορατικότητα προέβλεψε παραμονές του νέου έτους και τον αντίπαλό του στις Δημοτικές Εκλογές του 2023. Και φρόντισε να το γνωστοποιήσει εγκαίρως, και πρώτος, για να μάθει από νωρίς η πόλη ποιος είναι αυτός που θα τεθεί απέναντί του για να διεκδικήσει τη Δημαρχία. Εύγε για την πολιτική του πρόβλεψη!!
Για να μη χρειαστεί η πολιτική σκέψη του ταγού μας να ταλανίζεται και με άλλες προβλέψεις, περί των θεμάτων που θ’ αποτελέσουν και το αντικείμενο της συζήτησης στις επερχόμενες εκλογές, ας σκεφτεί από τώρα τις απαντήσεις – θέσεις του στα παρακάτω, ενδεικτικώς προς το παρόν (και για κάποια επιγραμματικά), αναφερόμενα ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας :
1) Στα σκουπίδια της πόλης μας (ως πόλης των σκουπιδιών). Αυτά που παράγουμε, αυτά που ήδη από κάποιους εδώ επιλέγονται ως πηγή ενέργειας και αυτά που σκεφτόμαστε (μάλλον έχει αποφασίσει ο Δήμαρχός μας) να εισαγάγουμε (επειδή δεν μας φτάνουν τα δικά μας) προκειμένου να τα επεξεργαστούμε, για χρήση τους ως βάσεως παραγωγής ενέργειας (και φαντάζομαι, για προφανείς λόγους, θα προτιμούνται)
2) Στα αέρια της πόλης μας. Όχι σ’ αυτά που θα έπρεπε ήδη να έχουμε επιλέξει (τουλάχιστον για τις ανάγκες του Δήμου) ως εναλλακτική μορφή ενέργειας, από τη μετατροπή βιολογικών υπολειμμάτων, που καταλήγουν ανεπεξέργαστα στο βιολογικό καθαρισμό (βιοκαύσιμα). Αλλά σ’ αυτά που όζουν (σ.σ. βρωμάνε), ρυπαίνουν, μολύνουν και επιβαρύνουν ανεπανόρθωτα τόσο το συνολικό οικοσύστημα, όσο και την υγεία μας. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δημοσιεύθηκε στις 24/12/2022 τα εγκεφαλικά επεισόδια στην περιοχή του Βόλου είναι τέσσερις φορές πάνω απ’ τον Ελληνικό μέσο όρο. Και τα εγκεφαλικά επεισόδια σχετίζονται άμεσα με την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ωσάν να μην έφτανε αυτό, στις σκέψεις ή ίσως και στις αποφάσεις κάποιων (και κυρίως του άρχοντά μας) η πόλη μας πλέον θα γίνει κέντρο μεταφοράς και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Αναλογιστείτε, εκτός από τις αναφερθείσες πιθανές συνέπειες, και την εικόνα της πόλης μας, του λιμανιού της και του Παγασητικού κόλπου απ’ αυτού του είδους την αναπτυξιακή επιλογή!
3) Στον έλεγχο του δημοσίου – δημοτικού χρήματος, με ανάλογη πάντα λογοδοσία. Λογοδοσία για το τί εισέπραξε ο Δήμος (όχι μόνο από τυχόν προγράμματα, που είναι κάτι διαφορετικό) και οι δημοτικές επιχειρήσεις. Και πως το δαπάνησε ; Αλλά κυρίως, το τι δεν εισέπραξε (αυτό νομικά θεωρείται «ζημιά») και γιατί δεν το εισέπραξε, όπως και το τι συνέπειες είχε αυτό (π.χ. έκδοση συγκεντρωτικών τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά απλήρωτα τιμολόγια καταστημάτων). Το τι πλήρωσε ο Δήμος ή οι Επιχειρήσεις, ενώ δεν έπρεπε να πληρώσει και ενώ θα μπορούσε να μην πληρώσει (π.χ. τόκους υπερημερίας δικαστικών αποφάσεων, υπαίτια καθυστέρηση συμμόρφωσης μ’ αυτές κλπ). Και ακόμη έλεγχος στις συμβάσεις, στα όριά τους, στις προσφορές, στα επιλεγέντα πρόσωπα των αναδόχων – αντισυμβαλλομένων, κ.ο.κ. Η μόνη δυσκολία είναι ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές ή άλλες Ανεξάρτητες Αρχές, βρίσκονται στην πρωτεύουσα της χώρας.
4) Στη λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών του Δήμου μας. Το δημοτικό συμβούλιο είναι χώρος δημοσίου διαλόγου (προβολής επιχειρημάτων, με ευπρεπή λόγο) και όχι κερκίδα οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας, ούτε θέατρο γελωτοποιών, εισερχομένων με στολή στρατιωτών («σειρούλες» ; ) κ.ο.κ.
5) Στον πολιτισμό της πόλης μας. Όχι στον Πρωτοχρονιάτικο και τον Πρωτομαγιάτικο, ούτε στον εισαγόμενο, αλλά στον παραγόμενο στον τόπο μας, που, αντί να προβάλλεται, υποβαθμίζεται και διώκεται, χάριν «Χολυγουντιανών» θεαμάτων. Όπως προγραμματίζεται να γίνει και με τα εγκαίνια του Δημοτικού θεάτρου, μετά από 9 έτη (μάλλον Βυζαντινών θεαμάτων εδώ!)
6) Στις αθλητικές ομάδες της πόλης μας. Αυτές που έχουν παράδοση, παρελθόν, παρόν και μέλλον. Και κυρίως φιλάθλους! Και όχι στις εισαγόμενες απ’ τον όμορο! νομό Πιερίας που εφευρίσκουν φιλάθλους (προσερχόμενους σπανίως ή και ποτέ στο γήπεδο), αποκτώντες όμως, μετά μανίας, ικανό αριθμό εισιτηρίων διαρκείας, για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν και οι υπόλοιποι προσπαθούμε να φανταστούμε !
7) Στα γράμματα και τις τέχνες της πόλης μας και ιδίως στο Πανεπιστήμιό της
8) Στο δημόσιο χώρο της πόλης μας.
9) Στα αθλητικά κέντρα (στάδια, κολυμβητήρια κλπ) και στα σχολεία της πόλης μας.
10) Στην πόλη μας βορείως της Αναλήψεως, ανατολικώς του Αναύρου και δυτικώς του Κραυσίνδωνα (βλ. Ν. Ιωνία).
11) Στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης μας, με διαφάνεια και δημοκρατία.
12) Στην ποιότητα ζωής και στην καθημερινότητα της πόλης μας. Όχι όμως μόνο του κέντρου της, αλλά και αυτής του παραπάνω τομέα.
13) Στα αδέσποτα ζώα της πόλης μας.
14) Στους αδύναμους πολίτες της πόλης μας.
15) Στη θέση του πολιτικού συστήματος απέναντι στη δημοτική αρχή. Είναι καιρός πια το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί ανοιχτά και καθαρά για το Δήμο Βόλου. Ούτε να κρύβεται, ούτε ν’ αλληθωρίζει. Ούτε να υβρίζεται και να σιωπά. Δεν γίνεται να είναι και «με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»!

Συμπολίτες μου,
Δεν σκεφτήκατε, δεν σκεφτόσασταν και δεν σκέφτεστε λάθος. Κάτι βλέπατε (και ο λαός συλλογιέται σωστά) που δεν έβλεπαν οι πολιτικοί της πόλης μας. Και σκεφτήκατε να επιλέξετε έναν λύκο, γιατί όλοι για λύκοι περνούσαν στα μάτια σας. Στην πρόβλεψη όμως όλοι μας αστοχήσαμε. Λίγο μετά αφότου έβαλε την προβιά του, περισυνέλεξε και κρατεί ακόμη ό,τι πιο παλιό είχε το πολιτικό σύστημα, αλλά, το κυριότερο, ό,τι πιο συντηρητικό, πιο διαφθαρμένο και πιο σάπιο είχε το νέο πολιτικό σύστημα. Και έτσι η πόλη μας έχει καταληφθεί από λύκους, που περιφέρονται αλυχτώντας, αλλά και δαγκώνοντας! Η κοινωνία μας έχει διαβρωθεί και διαφθαρεί οριζόντια και έχει ξεπεράσει τα όρια της σήψης, βρισκόμενη σε πλήρη αποσύνθεση. Απαιτείται επειγόντως ΑΛΛΑΓΗ, αλλά η κατάσταση δυστυχώς θα κάνει χρόνια ν’ αλλάξει.
Συμπολίτες μου,
Δεν ζήτησα, ακόμη, τίποτε από σας.
Στο πολιτικό σύστημα της πόλης μας απευθύνθηκα, σ’ αυτό που, όταν τα σπίτια μας καίγονταν, τραγουδούσε. Στο καθεύδον (κοιμώμενο) πολιτικό σύστημα, που εξακολουθεί ν’ αναβάλει εκουσίως την αφύπνισή του. Στο πολιτικό αυτό σύστημα, που με ευθύνη του παρέδωσε το στέμμα στον τοπικό άρχοντά μας, αλλά παρέλειψε στη συνέχεια να δείξει ότι «ο βασιλιάς μας είναι γυμνός και το πουκάμισό του αδειανό».
Πολυχρονεμένε μας Δήμαρχε,
Δεν κινδυνεύετε προσωπικά, ηθικά και βιολογικά (Θεός φυλάξει) από μένα. Γι’ αυτό και δεν χρειάζεστε προστάτες, άλλους ή πολιτικούς, τους οποίους, έτσι κι΄ αλλιώς, έχετε. Τα σουλτανάτα και τα πασαλίκια απ’ τους γενίτσαρους πέφτουν (και απ’ αυτούς έχετε πολλούς), αλλά και από τα γιουσουφάκια. Ξέρετε, αυτά τα «μαρτυριάρικα», που άλλα διαβάζουν, άλλα ακούν, άλλα ψιθυρίζουν, άλλα καταλαβαίνουν και άλλα σας μεταφέρουν, για να φτάνουν σ’ αφτιά σας, όπως θα θέλατε. Και σας αναγκάζουν να προστρέχετε στη συνδρομή αγαπητών δημοσιογράφων για ν’ απαντάτε σε μυθεύματα, όπως αυτά της βιολογικής σας εξόντωσης, των δικαστικών σκευωριών, των επίορκων δικαστών, των εγκληματικών οργανώσεων κοκ (που τα βρήκατε όλα αυτά ; )

Πολυχρονεμένε μας Δήμαρχε
Οι μάσκες δεν έπεσαν. Η δική μου γιατί, πολύ απλά, ουδέποτε υπήρχε. Μπορώ οποτεδήποτε να δημοσιοποιήσω αυθεντικά όλες και ολόκληρες τις δικές μου επιστολές.

Και τότε, εκτός από τους ψιθυριστές και τους παπαγαλίζοντες, θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα ο ίδιος που κληθήκατε και σχολιάσατε με γραπτό (Σας;) κείμενο ανύπαρκτα θέματα και φοβίες σας. Οι μάσκες δεν έπεσαν. Ξέφυγαν κατά λάθος από κάποιους. Από κάτι παλαίμαχους της πολιτικής (ου μην και συνταξιούχους), οι οποίοι με το ένα μάτι τους κοιτούν προς τα κόμματά τους (να τους χαίρονται !) και με το άλλο αλληθωρίζουν προς το «σαράϊ», μη τυχόν και κάτι αρπάξουν !!
Οι μάσκες δεν έπεσαν. Και εξακολουθούν αυτοί που κρύβονται πίσω απ’ αυτές, μη θέλοντας να κοιτάξουν και να μιλήσουν ξεκάθαρα στους πολίτες, να περιφέρονται (εκλογές έρχονται γαρ!) φορώντας τες. Και επειδή το γνωρίζετε καλά αυτό – και μπράβο σας – τους «δώσατε την κουτάλα και τους βάλατε και το φέσι» εν τω μέσω της πόλης! Οπότε πρέπει να βγάλουν κι’ αυτό.
ΔΗΛΩΝΩ, λοιπόν, παρών. Και δεν πιστεύω στη μοίρα! Ήμουν εδώ, είμαι εδώ και θα είμαι εδώ και μετά, όπως και να’ χει! Όταν χαθεί το πασαλίκι δεν ξέρω αν θα είναι εδώ ο πασάς μας, η ομάδα του (η ποδοσφαιρική εννοώ….) και τα γιουσουφάκια του!!
ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΔΩ ; Δείξτε το… Αποδείξτε το!! Αλλιώς, μοιραίοι και άβουλοι θα ψάχνουμε κάποια θάμα. Εγώ όμως δεν πιστεύω στα θαύματα για να τα ψάχνω μοναχός!!
Εύχομαι στο σημερινό δήμαρχο της πόλης μας, που δεν θα χρειαστεί πλέον να κάνει πολιτικές προβλέψεις για πρόσωπα και θέματα, αλλά και στους τωρινούς συνεργάτες του, φανερούς και μη (και κυρίως στους τελευταίους!) κάθε προσωπική ευτυχία. Με φώτιση (ανθρωπίνη, γιατί περί της Θείας δεν μπορούμε να ομιλούμε). Και κυρίως υπομονή, ηρεμία, ψυχραιμία και όχι πανικό!

Στον πολυχρονεμένο μας Δήμαρχο, που συνέγραψε (!) και δημοσίευσε άρθρο την παραμονή του νέου έτους, θα επανέλθω εν καιρώ και όχι μία φορά! Ο Δήμαρχός μας μπορεί να αισθάνεται ασφαλής , καθόσον, ουδόλως μ’ ενδιαφέρει η βιολογική του εξόντωση, όπως άφησε να εννοηθεί το αρκετά … δακρύβρεχτο άρθρο του! Αντίπαλοι (πολιτικοί) και αυτός και οι συνεργάτες του μπορεί να γενούμε! Εχθροί γιατί;”