Ο αστυνομικός Λάμπρος Μακρής έπιασε για πολλοστή φορά τον Σταυρό στον Βόλο

Η γιορτή των Θεοφανείων  ολοκλήρωσε την εορταστική περίοδο και τελέστηκε σήμερα στο λιμάνι του Βόλου ο καθαγιασμός των υδάτων. Στη θάλασσα για τον Σταυρό βούτηξε μαζί με άλλους κολυμβητές, ο αστυνομικός Λάμπρος Μακρής και τον έπιασε για πολλοστή φορά. Η Δοξολογία εψάλη στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, όπου και τελέστηκε και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στις 11:15 ξεκίνησε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου να προηγείται και στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος, ιερείς και πολίτες επιβιβάστηκαν σε σκάφος του λιμενικού από όπου ο Μητροπολίτης  έριξε το Σταυρό στη θάλασσα. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην παραλία του Βόλου καθώς ο καιρός ήταν ζεστός και με ηλιοφάνεια.

Στον χαιρετισμό του, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος επεσήμανε ότι με την εορτή των Θεοφανείων «γίνεται ορατή η παρουσία του Τριαδικού Θεού στη ζωή μας. Ο Υιός, που έγινε άνθρωπος για εμάς, ο Θεός Πατήρ, που ευδοκεί και αναγνωρίζει τον Υιό Του και το Άγιο Πνεύμα, που έρχεται για να φωτίσει όλο τον κόσμο. Τούτη την ξεχωριστή χρονιά, κατά την οποία βρισκόμαστε και πάλι όλοι μαζί, ευλογούμε τον Θεό, γιατί, όσο κι αν δεχθήκαμε πειρασμούς και ζήσαμε περιπέτειες, τελικά κρατήσαμε την ενότητά μας και ελπίζουμε για το μέλλον. Η γιορτή αυτή είναι η γιορτή της αλήθειας του Θεού, που εμπνέει τις καρδιές μας. Όσο πιστεύουμε, δεν φοβόμαστε και μπορούμε, έχοντας την ελευθερία μέσα μας, να μιμούμαστε την αγάπη του Θεού, η αγάπη να γίνεται τρόπος ζωής. Σας παρακαλώ, τούτη χρονιά ας αρνηθούμε κάθε είδους βία στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα μέσα στην οικογένεια. Ας δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να προστατέψουμε την οικογένεια, ιδίως τα παιδιά μας. Έχω μεγάλη αγωνία για τα παιδιά μας, που γίνονται συχνά, τα θύματα του αμαρτωλού μας βίου, του ελλείμματος αγάπης. Γι’ αυτό, σας καλώ όλους σε ενότητα, οι γονείς να μη σταματούν να δίδουν αγάπη και στοργή στα παιδιά τους, οι εκπαιδευτικοί να στηρίζουν τα παιδιά μας, όλοι να προσευχηθούμε να μην έχουμε βίαια επεισόδιο, να βιώσουμε την αληθινή συνύπαρξη και ενότητα. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ο Θεός είναι μαζί μας. Το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει όποιον δέχεται την πίστη και την παρουσία Του στην ζωή μας. Οι ναυτικοί μας να έχουν καλούς πλόες, οι Λιμενικοί μας να έχουν δύναμη για να σώζουν ζωές όπου καλούνται».

Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο κ. Ιγνάτιος μετέβη στο Λιμεναρχείο το Βόλου, όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Λιμενικού Σώματος.