Εύα Καϊλή: Οριστική ρήξη με τον Τζόρτζι

Σε οριστική ρήξη φαίνεται πως έχει έρθει η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, στον απόηχο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate που συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές δηλώσεις του δικηγόρου της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου στο Star, ο οποίος ανέφερε πως «αισθάνεται προδομένη για τη βαλίτσα, από τον άνθρωπο που εμπιστεύθηκε. Αναρωτιέται πώς επέτρεψε σε αυτό το “τοξικό τέρας” να είναι μέσα στο σπίτι τους και να μην την έχει ενημερώσει”».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Πέμπτη (26/1), προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Την ίδια ώρα βέβαια, η Εύα Καϊλή παραμένει στις φυλακές του Χάρεν, ενώ σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, μετά από 45 ημέρες εγκλεισμού μακριά από την οικογένειά της, τα αποθέματα δύναμης και θάρρους λιγοστεύουν, ωστόσο συνεχίζει να δίνει τον αγώνα της. «Δεν είναι αξιόπιστος ο κύριος Παντσέρι. Δεν μπορεί να πει παρά μόνο κουβέντες ότι κάπου την έχει δει» σημείωσε ο δικηγόρος της για την πολυαναμενόμενη κατάθεση του Ιταλού ευρωβουλευτή που αναμένεται να ρίξει «φως» στην υπόθεση μετά τη συμφωνία που έκανε με τις βελγικές Αρχές. «Ξέρουν ήδη με ποιον μιλούσε ο Παντσέρι. 6 μήνες τον παρακολουθούσαν και δεν ακούστηκε το όνομα της Καϊλή», σημειώνει από την πλευρά του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η μαρτυρία Παντσέρι φέρνει ραγδαίες εξελίξεις

Αν και οι βελγικές Αρχές δεν αποκαλύπτουν τίποτα αναφορικά με την κατάθεση του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο πως σήμερα ξεκίνησε η κατάθεση του «εγκεφάλου» του κυκλώματος χρηματισμού, με τις Αρχές να συνεχίζουν από την πλευρά τους την έρευνα υπό άκρα μυστικότητα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ενώ υπήρχαν πληροφορίες ότι σήμερα θα προχωρούσε στην πρώτη του κατάθεση, οι Αρχές ούτε το επιβεβαιώνουν ούτε το αρνούνται θέλοντας να τηρήσουν απόλυτη μυστικότητα δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος.

Η κατάθεση του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη και γι’ αυτόν τον λόγο δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η τοποθεσία, αλλά ούτε καν ο χρόνος στον οποίο θα τεθεί ξανά ενώπιον των Αρχών. Με το 5σελιδο μνημόνιο που έχει υπογράψει με τις βελγικές Αρχές, δεσμεύεται να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια δίνοντας ονόματα αλλά και τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει την κόρη, τη γυναίκα του αλλά και τον εαυτό του μειώνοντας την ποινή του στον έναν χρόνο. Αν δεν πει την αλήθεια, το μνημόνιο θα ακυρωθεί και οι συνέπειες για τον ίδιο θα είναι οδυνηρές αφού είναι ήδη 68 ετών και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει όταν θα είναι 72.

Ποιους θα «δώσει» ο Παντσέρι

Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζεται η έρευνα των βελγικών Αρχών για το σκάνδαλο του Κατάρ και όλοι πλέον κρέμονται από τα χείλη του φερόμενου εγκεφάλου του σκανδάλου, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Μάλιστα, φήμες στις Βρυξέλλες λένε ότι ο Παντσέρι προτίθεται να δώσει νέα ονόματα και νέες χώρες όπως άλλωστε προβλέπει και η συμφωνία που έχει κάνει με τις Αρχές.

Επίσης, κυκλοφορεί έντονη φημολογία ότι θα βάλει στο κάδρο και Γάλλους ευρωβουλευτές. Στόχος του Παντσέρι είναι να αποδείξει ότι δεν ήταν ο εγκέφαλος αλλά απλός μεσάζων στο σκάνδαλο, δείχνοντας ως εγκέφαλο το Κατάρ και ότι ο ίδιος μεσολάβησε για να λαδωθούν «κάποιοι».

Ζητούν να γυρίσουν στην Ιταλία

Την ίδια ώρα, τόσο η κόρη του Παντσέρι, Σίλβια, όσο και η σύζυγός του Μαρία, προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης κατά της απόφασης έκδοσής τους στο Βέλγιο. Οι δύο υποθέσεις θα εξεταστούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας στις 31 Ιανουαρίου. Ένα ακόμη πρόσωπο που εμπλέκεται στο σκάνδαλο, ο Ιταλός κεντροαριστερός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή δικαστικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποποιήθηκε τη βουλευτική του ασυλία και δήλωσε ότι δε φέρει καμία ποινική ευθύνη σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Qatar Gate.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή νομικών υποθέσεων θα ψηφίσει για την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα. Την ερχόμενη Πέμπτη, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αναμένεται να μιλήσει ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνει προφυλακισμένος ή θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Στην τελευταία του κατάθεση, εκτός από το Κατάρ και το Μαρόκο, έβαλε στο κάδρο του σκανδάλου και τη Μαυριτανία.

Πηγή: reader.gr