Μια σύσκεψη “φιάσκο” για το bullying στην Αργαλαστή

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συγκαλείται σύσκεψη για την υπόθεση μιας μαθήτριας που βασανίστηκε από τους συμμαθητές της στο Γυμνάσιο της Αργαλαστής και εξελίσσεται σε ένα τεράστιο φιάσκο. Ενώ η σύσκεψη είναι “κομμένη και ραμμένη” για να προβάλουν όλοι το ενδιαφέρον τους και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή να δείξει ότι κατόπιν των ενεργειών που συντόνισε, όλα ομαλοποιήθηκαν στο σχολείο, τοποθετείται στη σύσκεψη η διευθύντρια του Γυμνασίου.  Αποκαλύπτει η διευθύντρια πως η μαθήτρια είναι σε απομόνωση και λειτουργεί όπως ακριβώς πριν βγει στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση, ενώ ο πατέρας της δεν την έστειλε σχολείο την περασμένη Παρασκευή, δηλώνοντας- στην διευθύντρια πάντα -πως δεν θα ξαναστείλει το παιδί σχολείο. Όλα όσα αναφέρει η διευθύντρια στη σύσκεψη επιβεβαιώνονται μια ώρα αργότερα από την Εισαγγελία, καθώς το σχολείο βρίσκεται υπό επιτήρηση. Το απόγευμα, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, ενημερώνει τα gegonota.news πως ο πατέρας επικοινώνησε μαζί του και δήλωσε πως το παιδί είναι χαρούμενο και πηγαίνει σχολείο κανονικά.

Τα συμπεράσματα που εύκολα εξάγονται από  το “αλαλούμ” είναι τα εξής: Η σύσκεψη με την συμμετοχή της υφυπουργού, με στόχο να βγει η εικόνα μιας παρεμβατικής ομάδας δράσης, έπεσε στο κενό. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως στο σχολείο η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, με την μαθήτρια-θύμα και τους θύτες να έχουν δημιουργήσει ομάδες και να δίνουν “μάχες” επικράτησης.

Το τρίτο συμπέρασμα είναι πως ο πατέρας της μαθήτριας που αποφασίζει αυθαίρετα εάν θα στείλει το παιδί του σχολείο ή όχι, κατάλαβε πως η απόφασή του είναι παράνομη και θα διωχθεί ποινικά. Από την ώρα που συμφώνησε με την πρόταση να παραμείνει το παιδί στο ίδιο σχολείο, δεν αποφασίζει ο ίδιος εάν θα παρακολουθεί μαθήματα ή όχι η μαθήτρια. Καθηγητές, γονείς και παιδιά, δηλαδή οι  “πρωταγωνιστές” της υπόθεσης, δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι ήρωες στις εκπομπές του Ευαγγελάτου.

Οι καθηγητές δεν έχουν καταλάβει πως συντηρούν το σκηνικό γιατί φοβούνται να αντιμετωπίσουν τους γονείς και από τις δύο πλευρές. Κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια, ενώ η Δευτεροβάθμια προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ευχολόγια. Επικίνδυνοι οι ερασιτεχνισμοί τους.