«Πρωτοφανές να προκρίνεται η «OPAP Arena» για ευρωπαϊκό τελικό και να αποκλείεται το «Καραϊσκάκης»»

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως αντιδρά στην υποψηφιότητα της “OPAP Arena”, για τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League το 2024 και ζητάει την… αντικατάσταση του γηπέδου της ΑΕΚ με το “Γ. Καραϊσκάκης”.

Σύμφωνα και με έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε επιστολή προς την ΕΠΟ, αναφερόμενη στο γεγονός πως η Ομοσπονδία βρίσκεται σε επικοινωνία με την UEFA, για την υποψηφιότητα της “OPAP Arena” της ΑΕΚ, για διεξαγωγή τελικού του Conference League το 2024.

Οι “ερυθρόλευκοι” επισημαίνουν ότι η ΕΠΟ έχει προκρίνει ένα γήπεδο το οποίο δεν έχει υποβληθεί σε κανένα απολύτως έλεγχο για την τήρηση των απαιτούμενων όρων ασφαλείας για τη φιλοξενία ευρωπαϊκών αγώνων και τονίζουν ότι το «Γ. Καραϊσκάκης» έχει πάρει άριστα στη φιλοξενία κορυφαίων διοργανώσεων.

«Θα είναι πραγματικά πρωτοφανές η Ομοσπονδία να έχει «προκρίνει» ως επιλογή για την ανάληψη ενός τόσο σημαντικού αγώνα ένα γήπεδο το οποίο δεν έχει υποβληθεί σε κανένα απολύτως έλεγχο για την τήρηση των απαιτούμενων όρων ασφαλείας για τη φιλοξενία ευρωπαϊκών αγώνων, ούτε και έχει φιλοξενήσει ποτέ αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης ή έστω προκριματικών γύρων ευρωπαϊκής διοργάνωσης!! Και την ίδια στιγμή να αποκλείονται από τη διαδικασία κορυφαίες εγκαταστάσεις όπως το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το οποίο έχει δοκιμαστεί και έχει πάρει «άριστα» στις κορυφαίες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Champions League) ενώ την ίδια στιγμή έχει στελέχη με την απαραίτητη τεχνογνωσία σε διοργανώσεις υψηλότατου επιπέδου», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Πειραιώτες.