Πτώμα κοντά στο πολύνεκρο ναυάγιο των Κυθήρων τρεισήμισι μήνες μετά

Άλλο ένα πτώμα αγνώστου, σε προχωρημένη σήψη εντοπίσθηκε σήμερα σε απόκρημνη ακτή στα Κύθηρα, δίπλα στο σημείο του πολύνεκρου ναυαγίου με πρόσφυγες που είχε σημειωθεί στις 5 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η Ομάδα Εθελοντών Κυθήρων το πτώμα εντόπισε περαστικός και δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ανήκει σε κάποιον από τους 11 αγνοούμενους του ναυαγίου, όπως υπολογίζονται σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων.

«Οφείλει όμως η πολιτεία άμεσα να προχωρήσει σε εξέταση DNA προκειμένου (εφόσον υπάρξει ταυτοποίηση) να αποδοθεί η σορός στους οικείους» τονίζει η Ομάδα Εθελοντών και «καλεί τις αρμόδιες αρχές, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, να ολοκληρώσουν τον έλεγχο της περιοχής προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα μακάβρια ευρήματα».

«Καλές οι γιορτές και οι βραβεύσεις, αλλά αυτό που προέχει είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο. Η ηθική και ο πολιτισμός όλων μας αυτό επιβάλουν. Οι εθελοντές των Κυθήρων δεν ξέχασαν ούτε τους ανθρώπους που χάθηκαν και τον πόνο των συγγενών τους, ούτε τα βλέμματα αυτών που σώθηκαν», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Πηγή: efsyn.gr