Αγγειοπλαστική: Πρώτη επιλογή το Νοσοκομείο του Βόλου-Τι δείχνουν τα στοιχεία

Η καλύτερη καρδιολογική εξέταση από πλευράς αρρώστου είναι εκείνη που μπορεί να τον διασφαλίσει από την πιο επικίνδυνη καρδιοπάθεια που απειλεί τη ζωή του, το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Υπό την έννοια αυτή, ιδανική είναι η εξέταση που απεικονίζει όλες τις αθηρωματικές πλάκες που υπάρχουν στις στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς, ιδιαίτερα εκείνη την πλάκα που είναι έτοιμη να σπάσει και να δημιουργήσει τον θρόμβο που θα φράξει 100% τη στεφανιαία αρτηρία, με αποτέλεσμα το έμφραγμα.

Παρήλθε ήδη ένα 6μηνο από την πρώτη διενέργεια της πρώτης στεφανιογραφίας και αγγειοπλαστικής στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
Από τα  στοιχεία, προκύπτει ότι διενεργήθηκαν με απόλυτη επιτυχία 348 στεφανιογραφίες και 104 αγγειοπλαστικές.
Αυτό σημαίνει εξάλειψη και μηδενισμό των διακομιδών (μετακινήσεων) των ασθενών και συνακόλουθα μηδενισμό των μετακινήσεων των συγγενών των ασθενών στο Νοσοκομείο Τρικάλων ή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με ότι συνεπάγεται αυτό, όπως αποφυγή ταλαιπωρίας και οικονομικού κόστους και επίτευξη οικονομιών κλίμακος. Από το σύνολο των 348 στεφανιογραφιών, οι 280 διενεργήθηκαν σε άνδρες (ποσοστό 80,46 %) και οι 68 σε γυναίκες(ποσοστό 19,54 %).
Από το σύνολο των 104 αγγειοπλαστικών, οι 92 διενεργήθηκαν σε άνδρες (ποσοστό 88,46 %) και οι 12 σε γυναίκες (ποσοστό 11,54 %).
Οι καρδιακές παθήσεις (εμφράγματα κ.λ.π.) είναι γένους αρσενικού και οι άνδρες εμφανίζονται αρκετά «πιο ευάλωτοι» σε σχέση με τις γυναίκες σε συντριπτικά ποσοστά.