ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας παρουσιάζει στη Βουλή τα 6 πρόσωπα του φακέλου

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρωθυπουργού «των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης» ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις του για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη Βουλή τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις έξι προσώπων από την ΕΥΠ και πιθανότατα να μιλήσει με ονόματα στη βάση των αποδείξεων που τού παρέδωσε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Το ερώτημα που τίθεται ωστόσο από χθες το μεσημέρι είναι εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προχωρήσει και στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εις βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Κατά τις πληροφορίες το θέμα συζητήθηκε επί μακρόν σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έγιναν στην Κουμουνδούρου και ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε εισηγήσεις ώστε να κλιμακώσει την επίθεσή του στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό καταθέτοντας πρόταση μομφής. Το τι έχει αποφασίσει τελικώς θα φανεί σήμερα το μεσημέρι όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση νομοσχεδίου για την υγεία.

«Όπλο» η πρόταση μομφής
Σε ανύποπτο χρόνο και μάλιστα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε ερωτηθεί στη διάρκεια συνέντευξής του σε περιφερειακό σταθμό για την πιθανότητα μομφής είχε πει ότι είναι κάτι που δεν το αποκλείει και ότι θα χρησιμοποιήσει αυτό το «όπλο» όταν ο ίδιος θα κρίνει ό,τι είναι σκόπιμο.

Ανεξαρτήτως πάντως τού τι θα πράξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις προς τον κ. Μητσοτάκη ούτως ώστε εκείνος να αναλάβει τις ευθύνες του. Το κατέστησε σαφές αργά χθες το απόγευμα ζητώντας την παραίτησή του μιλώντας για «κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου, την πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα ρυπαρό πράγματι δίκτυο, από ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε όμως εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα
Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επίσης μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για αποδείξεις σχολιάζοντας πως οι αποδείξεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι: η ΕΥΠ, την ευθύνη και την εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κυρία Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολίαζαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής, στο ναό της δημοκρατίας. Το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Χρήστο Ράμμο ο οποίος τον ενημέρωσε για τους ελέγχους που διενήργησε η Αρχή στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και τού παρέδωσε σε λευκό φάκελο τα στοιχεία έξι προσώπων που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Βγαίνοντας από τα γραφεία της ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μια φορά νίκησε το σκοτάδι».

Κατά την συνάντησή του με την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό του για τα φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος τονίζοντας πως το πολιτικό σύστημα οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε on camera ότι το θέμα των παρακολουθήσεων είναι σοβαρό ζήτημα το οποίο άπτεται τόσο της λειτουργίας των θεσμών όσο και της ποιότητας της δημοκρατίας.
Πηγή: www.ethnos.gr