Απάντηση Πιερρακάκη σε Ραγκούση: «Eίστε συνωμοσιολόγος»

Στην παραδοχή ότι θα μπορούσε να υπάρξει διαρροή στοιχείων από το σύστημα gov.gr προχώρησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης απαντώντας στον Γιάννη Ραγκούση. Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ουσιαστικά δεν απάντησε στο πως οι χειριστές του predator γνώριζαν την ημερομηνία που ο πολίτης θα έκανε τον εμβολιασμό του.

Ο ίδιος μίλησε για συνωμοσιολογία και ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να αποκτήσεις αυτά τα δεδομένα». Συγκεκριμένα, όπως είπε «στο σύστημα έχουν πρόσβαση 40.000 γιατροί, φαρμακοποιοί και ΚΕΠ» ενώ σημείωσε ότι εύκολα κάποιος θα μπορούσε να παραποιήσει το header gov.gr. Μάλιστα, κατηγόρησε τον Γιάννη Ραγκούση πως επιχειρεί να υπονομεύσει ένα άκρως πετυχημένο σύστημα.

Επανερχόμενος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «Δεν μπορεί να αποδέχεστε το ενδεχόμενο να έχει πάει τέτοιο sms στον πολίτη αλλά γι’ αυτό να ευθύνονται οι γιατροί» και ρώτησε εκ νέου πως μπορεί οι διαχειριστές του Predator να γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος πολίτης θα πήγαινε να κάνει το εμβόλιο.

Καταγγελία «βόμβα» Ραγκούση
Νωρίτερα, ο κ. Ραγκούσης προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία, μιλώντας στη Βουλή. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι πολίτης έλαβε επιβεβαιωτικό μήνυμα για τον εμβολιασμό του, το οποίο παρέπεμπε σε μολυσμένο με το Predator ιστότοπο και συγκεκριμένα στο emvolio.gov.gr.

«Πως πήγε μολυσμένο λινκ με διεύθυνση που θύμιζε το gov.gr όταν περίμενε να έρθει στο κινητό του το ραντεβού του για το εμβόλιο», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον Κυριάκο Πιερρακάκη, «να δώσει εξηγήσεις ο κ. Πιερρακάκης. Θα το πω απλά, πολίτης του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με Predator δέχθηκε μήνυμα με λογισμικό αυτό με παραποιημένη τη διεύθυνση gov.gr», επέμεινε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως είπε το σχετικό μήνυμα το δέχτηκε λίγες ημέρες πριν κάνει το εμβόλιο. «Δηλαδή την ώρα που περίμενε SMS υπενθύμισης του εμβολίου αντί να πάρει το κανονικό SMS πήρε το μολυσμένο με το Predator. Να έρθει ο κ. Πιερρακάκης να δώσει εξηγήσεις, πως γνώριζαν οι χειριστές του Predator το ενιαίο αυτό κέντρο με έδρα το Μαξίμου. Πως γνώριζαν το ραντεβού; Γιατί βεβαίως όπως καταλαβαίνουμε ο πολίτης πάτησε το λινκ και επιμολύνθηκε το κινητό του.

Συνεπώς, ο κ. Ραγκούσης κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης στις πλατφόρμες gov.gr με το σύστημα παρακολούθησης Predator».

Αναφέρθηκε επίσης στις καταγγελίες για την εταιρεία Majoritas η οποία διατείνεται στην ιστοσελίδα της πως βοήθησε το 2019 τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές αξιοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για να χειραγωγήσει τις πολιτικές και εκλογικές τους προτιμήσεις.

Πηγή: ethnos.gr