Ελεύθερος υπό όρους ο πρώην σκηνοθέτης του «Σασμού» για τον βιασμό της Έλενας Αθανασοπούλου

Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο πρώην σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», Κώστας Κωστόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικό όρο.

Ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία, κατά τη διάρκεια της απολογίας του και υποστήριξε πως με την αντιδικό του είχαν μια περιστασιακή σχέση πριν από 13 περίπου χρόνια και τίποτα περισσότερο, ενώ απέδωσε την κίνησή της να τον καταγγελει, σε προσπάθεια κατασυκοφάντησής του.

Ανακριτής και εισαγγελέας αμέσως μετά την απολογία του κατηγορουμένου αποφάσισαν αυτός να αφεθεί ελεύθερος με τον εξής περιοριστικό όρο: Να απέχει από κάθε δραστηριότητα καλλιτεχνικής φύσεως.

Αμέσως μετά την υποβολή της μήνυσης σε βάρος του, ο κ. Κωστόπουλος, είχε παραιτηθεί από τη σειρά «Σασμός» την οποία σκηνοθετούσε. Σε ανάρτησή του, στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήριζε τη σε βάρος του καταγγελία ψευδή και συκοφαντική. Λίγο αργότερα, περνώντας στην αντεπίθεση κατέθεσε μήνυση κατά της ηθοποιού για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Στη μήνυση που έχει καταθέσει κατά του Κ. Κωστόπουλου η Ελενα Αθανασοπούλου υποστηρίζει, κατ’ αρχάς, ότι καταγγέλλει τώρα τον βιασμό της παίρνοντας δύναμη από το κίνημα #MeToo και είναι σε θέση να αποδείξει τα όσα λέει επικαλούμενη μάρτυρες που επιβεβαιώνουν την κακοποίησή της.

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός ανέφερε ότι “είδα τον εγκαλούμενο από πάνω μου, εγώ ήμουν σε θέση ανάσκελα, μου είχε ανοίξει τα πόδια, είχε σηκώσει τη φούστα μου, είχε απομακρύνει το εσώρουχό μου, ενώ αυτός με κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του εκτελούσε μέσα μου τη γενετήσια πράξη, δηλαδή με βίαζε”.

Από την πλευρά του, ο 57χρονος σκηνοθέτης έχει δώσει ήδη το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον της ανάκρισης. Αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία, η οποία είναι σε βαθμό κακουργήματος, και τα όσα του αποδίδει η αντίδικός του κάνοντας λόγο για καταγγελία που στόχο έχει, όπως είχε αναφέρει και ο συνήγορός του, την «ευκαιριακή δημοσιότητα».
Ο Κώστας Κωστόπουλος, ο οποίος δεν έχει αρνηθεί τη γνωριμία του με την ηθοποιό, έχει εστιάσει σε «κενά και αγεφύρωτες αντιφάσεις», καθώς και αναπάντητα ερωτήματα εκ μέρους της μηνύτριας.

Αμέσως μετά την απολογία του σκηνοθέτη την ερχόμενη Πέμπτη για τις καταγγελίες της Ελενας Αθανασοπούλου θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του, αφού αξιολογηθούν οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί που θα προβάλει σε σχέση με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας, όπως η καταγγελία της ηθοποιού και οι μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης.

paraskhnio.gr