Εύα Καϊλή: Μηνύει ευρωβουλευτή που την κατηγορεί για έμμισθες σχέσεις με τη Ρωσία

Για έμμισθες σχέσεις με τη Ρωσία καταγγέλλει Πολωνός ευρωβουλευτής την Εύα Καϊλή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η ίδια βρισκόταν υπό παρακολούθηση όχι μόνο από τις βελγικές Αρχές αλλά και από τις μυστικές υπηρεσίες ενός δεύτερου κράτους. Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πρώην αντιπροέρδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μιχάλης Δημητρακοπούλος, αρνείται μια τέτοια εμπλοκή της πελάτισσάς του, κάνοντας λόγο για «νέα “βόμβα” ψεύδους». Παράλληλα τονίζει ότι η Εύα Καϊλή θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Πολωνού ευρωβουλευτή.

«Το Qatar Gate έγινε τυχαία; Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι: Η Καϊλή ήταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες δύο χωρών λόγω της… Ρωσίας», αναφέρουν πολωνικά ΜΜΕ. Μία εφημερίδα σημειώνει: «Η Εύα Καϊλή, η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου κατασκόπων και διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βρισκόταν υπό την παρακολούθηση των υπηρεσιών πληροφοριών δύο κρατών μελών σε σχέση με σχέσεις όχι με το Κατάρ, αλλά με τη Ρωσία».

Οι ανωτέρω ισχυρισμοί φαίνεται πως ανήκουν στον κεντροδεξιό ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι σε εκπομπή της πολωνικής τηλεόρασης. «Υπάρχει προσπάθεια να περιοριστεί το σκάνδαλο στο Κατάρ και το Μαρόκο. Έχει αποκρυφτεί ο ρωσικός παράγοντας». Σύμφωνα με τον Πολωνό ευρωβουλευτή, αυτό το σκάνδαλο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του Qatar Gate και όπως καταγγέλλει είναι πολλοί οι ευρωβουλευτές που βρίσκονται στο μισθολόγιο του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δημητρακόπουλος: «Βόμβα ψεύδους» τα περί έμμισθων σχέσεων της Καϊλή με τη Ρωσία:

Από την πλευρά του, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακοπούλος, αναφέρει σε δήλωσή το:

«Μετά το εκκωφαντικό φιάσκο με τα πλαστά στοιχεία που δήθεν εμφάνιζαν τραπεζικά εμβάσματα του Κατάρ σε προσωπικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά, νέα “βόμβα” ψεύδους “συνταράσσει” το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο! Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι δημόσια δυσφημεί την κυρία Εύα Καϊλή ότι “παρακολουθείτο από μυστικές υπηρεσίες δυο κρατών – μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με την Μόσχα”. Τα ανωτέρω είναι ψευδή, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα της κυρίας Εύας Καϊλή . Η κ. Εύα Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του ανωτέρω».

Πηγή: reader.gr