Πρόταση δυσπιστίας: Πρόβα τζενεράλε για τη μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα

Οι κόντρες στη Βουλή μεταξύ των Γεωργιάδη – Πολάκη, Χατζηδάκη – Σκουρλέτη, Πιερρακάκη – Παππά και Πιερρακάκη – Ραγκούση προεξοφλούντι θα ακολουθήσει αύριο Παρασκευή στην τρίτη και τελευταία ημέρα της διαδικασίας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Πρόβα τζενεράλε για τη θερμή προεκλογική περίοδο οι κόντρες στη Βουλή, με Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες για την υπόθεση Καλογρίτσα. «Καλογρίτσας και Πολάκης. Είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου. Και έχει μέσα όλο τον διάλογο, εδώ πέρα βρίσκεται ο διάλογος όπως καταγράφηκε στα πρακτικά της Βουλής. Και έχει μέσα όλο τον διάλογο. Ερωτώ κ. Ραν ταν πλαν, συγγνώμη κύριε Πολάκη. Μίλησες στον κ. Καλογρίτσα που σου είπε στη Βουλή: ‘βγάλε τον σκασμό γιατί είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου’, το έκανες; Όχι, και έρχεσαι τώρα μετά από έναν χρόνο και πουλάς μαγκιά εσύ σε εμένα; Εσύ σε εμένα;», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Εγώ προεκλογική εκστρατεία έκανα με τα λεφτά μου. Κατέβασε το χέρι, τώρα μιλάω εγώ, το σηκώνεις στο τέλος, μετά το χεράκι. Λοιπόν βγήκα βουλευτής έχοντας ένα παρελθόν», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, προεξοφλώντας τι θα ακολουθήσει αύριο στην τρίτη και τελευταία ημέρα της διαδικασίας για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

«Όταν ήμουν νεαρός, διάβαζα ένα κόμικ  που λεγόταν Λούκι Λουκ. Εκεί υπήρχε ένας σκύλος, ομοιάζει κάπως, που τον έλεγαν Ραντανπλάν. Το χαρακτηριστικό του ήταν, έτσι ήταν στο κόμικ, ότι όταν του πατούσες το πόδι στο πρώτο καρέ, αυτός αντιδρούσε μετά από 30 καρέ. Ο μεγάλος αυτός λεβέντης των Σφαγίων πρέπει να ονομάζεται Ραντανπλάν»,ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Κόντρα Χατζηδάκη – Σκουρλέτη για τις υποκλοπές

Κόντρα Πιερρακάκη και Παππά για τις παρακολουθήσεις

«Προσοχή όμως γιατί καμιά φορά γυρίζει ανάποδα ο ανεμιστήρας τη λάσπη σε αυτόν που την εκτοξεύει. Γι’ αυτό που μόλις υπαινιχθήκατε είναι βαθιά συνωμοσιολογικό», είπε ο κ. Πιερρακάκης. «Έχει καταθέσει κανένας σας μήνυση απέναντι στους παρακολουθητές σας ή είστε ένα κόμμα παρακολουθητών, παρακολουθημένων», είπε ο κ. Παππάς.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός απάντησε από την Κρήτη πως ο Αλέξης Τσίπρα με την κίνησή του ξεκίνησε την ήττα του. «Ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας προς τη κυβέρνηση».

Πιερρακάκης και Ραγκούσης για το «πειραγμένο» SMS

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Συγκεκριμένα ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «πολίτης του οποίου το κινητό μολύνθηκε με Predator, δέχτηκε μολυσμένο μήνυμα με παραποιημένη την διεύθυνση emvolio.gov.gr».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συνωμοσιολογία. Είναι αναγνωρισμένο το σύστημα εμβολιασμού. Κρατάει πρακτικά για τα πάντα. Τα μηνύματα αυτά μπορεί κάποιος να τα παραποιήσει. Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι να τα αποκτήσει αυτά, μπορεί μέσω υφαρπαγής στοιχείων του χρήστη.

Σαράντα χιλιάδες φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ έχουν πρόσβαση στο gov.gr. Ειναι οι ανθρωποι του Gov.gr του Predator; Ένα καλό πράγμα κάναμε. Πάμε να πετάξουμε λάσπη επειδή έχουμε εκλογές;». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Ραγκούσης, λέγοντας: «Άλλα λογια να αγαπιόμαστε. Σαφέστατη υπόνοια ενοχής. Είπα εγώ ότι οι άνθρωποι του Gov.gr είναι του Predator; Δεν ειπα ότι ήρθε από το emvolio.gr. Αποδέχεστε το ενδεχόμενο να έχει πάει το sms στον πολίτη αλλα να φταίει γιατρός». Για να ανταπαντήσει ο κ. Πιερρακάκης: «Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες τρόποι να συμβεί αυτό. Αστείο να λέτε ότι φταίει το κράτος. Πάει πολύ».

Πάντως, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της  σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με την τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open. Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να παραμένει πρώτο στις προτιμήσεις των πολιτών στην πρόθεση ψήφου, ενώ «μάχη» για την είσοδο στη Βουλή αναμένεται να δώσουν κόμματα όπως το Μέρα25 και οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, αν επιτραπεί η συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3% με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στις 6,4 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και το ΚΚΕ με 5,4%. Η Ελληνική Λύση είναι το επόμενο κόμμα με 4,8% ενώ το Μέρα25 συγκεντρώνει 3,1% και το κόμμα «Έλληνες» 2,7%.

 

Πηγή: reader.gr