Απειλητικό mail για Ελευθέριος Βενιζέλος, νοσοκομεία κι ορθόδοξη εκκλησία

Ο άγνωστος προς το παρόν αποστολέας στο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα μήνυμά του, αναφέρει ότι έχουν τοποθετηθεί νάρκες παντού.

Nέο απειλητικό mail έφτασε στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ με αποδέκτες το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, νοσοκομεία της Αθήνας και την «αλλόθρησκη» Ορθόδοξη Εκκλησία «γιατί πιάσατε τον φίλο μου» και γι αυτό «θα σας ανατινάξουμε όλους». Ο άγνωστος προς το παρόν αποστολέας στο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα μήνυμά του, αναφέρει ότι έχουν τοποθετηθεί νάρκες παντού! Οι Αρχές έχουν σαρώσει τους χώρους που αναφέρει το απειλητικό mail κι από τον έως τώρα έλεγχο – οπτικό – δεν έχει διαπιστωθεί κάτι.

Ο αποστολέας του mail απειλεί για τοποθέτηση βόμβας τα νοσοκομεία Παμμακάριστος, Παίδων, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, το Ελ. Βενιζέλος και την Εκκλησία.

Χθες, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο 42χρονος φαρσέρ, ο οποίος συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική, με την κατηγορία ότι έστειλε απειλητικά μηνύματα για τοποθέτηση βόμβας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής. Ο Ρώσος υπήκοος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, απ’ όπου πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος.

Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της σοβαρής διατάραξης ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας (κατ’ εξακολούθηση), της διασποράς ψευδών ειδήσεων (κατ’ εξακολούθηση), της απόπειρας παρακώλυσης συγκοινωνιών και της απειλής τέλεσης τρομοκρατικής πράξης, όλες στην πλημμεληματική τους μορφή.

Ο ίδιος, προανακριτικά, αρνήθηκε ότι ήταν ο αποστολέας των επίμαχων μηνυμάτων μέσω email και υποστήριξε ότι έπεσε θύμα σκευωρίας από άλλα άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του προέβησαν στην αποστολή των μηνυμάτων. Αποδίδει δε την «παγίδευσή» του στην κόντρα που έχει με youtubers.

Πηγή: reader.gr