Σουπερ γιοτ που πετά πάνω από το νερό (video)

Η ιταλική εταιρεία Lazzarini που ειδικεύεται στον σχεδιασμό εντυπωσιακών σε μορφή και τεχνολογία θαλάσσιων σκαφών παρουσίασε το Plectrum που είναι ένα «ιπτάμενο» σούπερ γιότ. Το μήκους 80 μέτρων σκάφος διαθέτει τρεις μηχανές η κάθε μια εκ των οποίων αποδίδει πέντε χιλιάδες ίππους επιτρέποντας στο σκάφος να κινείται με ταχύτητα 75 κόμβων, περίπου 140 χλμ χλμ./ώρα.

Το σκάφος αποτελείται από ένα ιδιαίτερα ελαφρύ υλικό άνθρακα και έχει μια εντυπωσιακή πορτοκαλί απόχρωση. Διαθέτει έξι καμπίνες για τους επιβάτες και μια σουίτα για τον ιδιοκτήτη που είναι διασκορπισμένες στα τέσσερα καταστρώματα του σκάφους. Υπάρχει μια πισίνα με μπαρ, ελικοδρόμιο, ένα γκαράζ σχεδιασμένο για να βρίσκονται δύο μικρά βοηθητικά σκάφη για κάθε χρήση και περίσταση καθώς και ένα γκαράζ στο οποίο μπορεί ο ιδιοκτήτης του σκάφους να βάλει ένα αυτοκίνητο και ένα τζετ σκι ή οτιδήποτε άλλο θέλει εκεί.

Το στοιχείο που κάνει αυτό το μοντέρνο και υψηλής αισθητικής σούπερ γιοτ να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα σκάφη αυτής της κατηγορίας είναι η ύπαρξη υδροπτερύγων που του επιτρέπουν να… πετάει πάνω από τη θάλασσα. Οι υδροπτέρυγες που χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στη δημιουργία θαλάσσιων σκαφών και ειδικά σε ηλεκτροκίνητα ταχύπλοα μειώνουν την τριβή επιτρέποντας στα σκάφη να αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας. Το Plectrum θα κατασκευάζεται βάση παραγγελιών και η τιμή του ορίστηκε από την εταιρεία στα 87 εκατ. δολάρια.
Naftemporiki.gr