Ανέλαβε καθήκοντα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ο Γιώργος Ντιζές

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Αθ. Ντιζές, ανέλαβε από σήμερα και επίσημα τα καθήκοντά του ως Διευθυντή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.
Σημειώνεται ότι Α΄ Υποδιευθύντρια στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, αναλαμβάνει η
Αστυνομικός Διευθυντής Ζωή Γ. Ζήνδρου.

Ο κ. Γεώργιος Ντιζές κατάγεται από το Αχίλλειο Φαρσάλων του Νομού Λάρισας, είναι 48 ετών, έγγαμος και πατέρας δυο παιδιών. Η κόρη είναι μαθήτρια Γυμνασίου και ο γιος του είναι Δόκιμος Αξιωματικός στη Σχολή Ικάρων.
Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Φαρσάλων το 1993 και εισήχθη αρχικά στο Τμήμα Μαθηματικών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το έτος 1995, με το σύστημα των Πανελληνίων Εξετάσεων, εισήχθη στην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, από την οποία αποφοίτησε το έτος 1999.
Υπηρέτησε σε υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, ενώ το έτος 2007 μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, αναλαμβάνοντας Διευθυντής της Υπηρεσίας, το έτος 2016. Από το καλοκαίρι του 2020 υπηρετεί στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.
Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σε θέματα Στρατηγικής και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας (Σχολή Εθνικής Ασφάλειας), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας / Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών, πιστοποίηση Εκπαιδευτή Ενηλίκων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και Δίπλωμα σε θέματα Ηγετικών και Διοικητικών Ικανοτήτων του New York College. Τέλος είναι τελειόφοιτος φοιτητής του Μεταπτυχιακού προγράμματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με θέμα «Εγκληματολογικές και Ποινικές Προσεγγίσεις της Διαφθοράς, του Οικονομικού και του Οργανωμένου Εγκλήματος»
Έχει εκπονήσει Μεταπτυχιακή εργασία με θέμα «Το φαινόμενο της Σωματεμπορίας στην Ελλάδα και ο ρόλος της Αστυνομίας», Μεταπτυχιακή εργασία με θέμα «Το μέλλον της διεύρυνσης της Ε.Ε., μια απλή τεχνική υπόθεση εργασίας ή μια νέα αναβαθμισμένη στρατηγικά θεσμική αντίληψη», Μεταπτυχιακή εργασία με θέμα «Κλιματική αλλαγή – Μια σκληρή πραγματικότητα», ενώ αυτό το διάστημα εκπονεί τη Διπλωματική του εργασία σχετικά με το φαινόμενο της Διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία και στο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης.

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια – εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό σε θέματα κρατικής ασφάλειας, τρομοκρατίας και εξτρεμισμού, λειτουργίας της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θέματα οικονομικών εγκλημάτων, προσέγγισης της Ε.Ε. στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων, τεχνικές ανάκρισης και συνέντευξης από στελέχη του γραφείου Νομικού τμήματος του FBI.

Κατέχει την ειδικότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 2012, ενώ επί σειρά ετών διετέλεσε ειδικός σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, έχοντας πραγματοποιήσει πλήθος επιμορφωτικών διαλέξεων με αντικείμενο την Ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
Του έχουν απονεμηθεί «Ηθικές Αμοιβές» για τη συμμετοχή και συντονισμό στην επιτυχή ολοκλήρωση Αστυνομικών Επιχειρήσεων σύλληψης επικινδύνων κακοποιών, Εξιχνίασης σοβαρών υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος διακίνησης – εμπορίας ναρκωτικών, ανθρωποκτονιών, ληστειών κ.τ.λ.