Φωτιά σε ξερά χόρτα στην Αγία Τριάδα – Κάτοικοι καταγγέλλουν αδιαφορία του Δήμου Βόλου

Φωτιά σε ξερά χόρτα ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, πάνω από την Ανακασιά. Στο σημείο έσπευσαν τρία υδροφόρα οχήματα και δύο επιβατικά με 15 άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, για την κατάσβεση. Όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, όταν κόπηκαν τα χόρτα ειδοποιήθηκε ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να παρέμβει η αρμόδια υπηρεσία για την απομάκρυνσή τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Δήμος είχε λάβει επανειλημμένα κλήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν ανταποκρίθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα τα χόρτα να αρπάξουν φωτιά. Περίοικοι έσπευσαν να τη σβήσουν πριν επεκταθεί στα σπίτια τους. Μετά και την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ευτυχώς δεν απειλήθηκαν κατοικίες. Κάηκε έκταση μισού στρέμματος με καλαμιές και βάτα.

Κάτοικοι καταγγέλουν επίσης, ότι η φωτιά προκλήθηκε από κάτοικο της περιοχής που έκαψε σε διολανή έκταση ξερά χόρτα και αυτή επεκτάθηκε, ενώ η φωτιά έφτασε μέχρι τον τοίχο μιας κατοικίας.
Την Δευτέρα κάτοικοι θα διαμαρτυρηθούν  στην Πυροσβεστική υπηρεσία για εξηγήσεις σχετικά με αυτή την καθυστέρηση επέμβασης στο σημείο της φωτιάς.