Οι Τούρκοι ευγνωμονούν την Ελλάδα για τη βοήθεια που έστειλε – «Ευχαριστούμε, γείτονα»

Η Ελλάδα έστειλε βοήθεια στη Τουρκία για τον φονικούς σεισμούς των 7,8 και 7,7 Ρίχτερ και οι Τούρκοι μέσω του Twitter εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους, ενώ άσκησαν δριμεία κριτική στην πολιτική ηγεσία της χώρας για τον εθνικό που τροφοδοτεί.

Τα hashtag «Teşekkürler Yunanistan» και «Teşekkürler komşu» («Ευχαριστούμε, Ελλάδα» και «Ευχαριστούμε, γείτονα») σκαρφάλωσαν γρήγορα στις πρώτες θέσεις και μεταξύ άλλων ασκήθηκε κριτική στα μουσουλμανικά κράτη, που δεν έστειλαν βοήθεια.

«Δεν θα ξεχάσω αυτή την καλοσύνη για όλη μου τη ζωή, ενώ οι Άραβες που ξέρεις σαν φίλοι βλέπουν τηλεόραση, οι Έλληνες που ξέρεις ως εχθροί κινητοποιούν τα πάντα για εμάς, ευχαριστώ Ελλάδα», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

«Η πολιτική μίσους του κράτους στρέφει τους λαούς στρέφοντας τον έναν εναντίον του άλλου. Όμως οι αρχαίοι λαοί της Ανατολίας γνωρίζουν τι σημαίνει αλληλεγγύη. Αρμενία, Ελλάδα και πολλά άλλα κράτη! Ευχαριστούμε. Η πολιτική μίσους σας σκοτώνει ανθρώπους!», έγραψε ένα άλλο άτομο.

Σημειώνεται, ότι στη γείτονα χώρα προσγειώθηκε ελληνικό C-130 με μέλη της ΕΜΑΚ. Συγκεκριμένα, η αποστολή αποτελείται από ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.

Ακολουθούν ορισμένες χαρακτηριστικές αντιδράσεις από τους Τούρκους χρήστες του Twitter, που ευχαριστούν την Ελλάδα για την βοήθεια που έστειλε:

Πηγή: newsbeast.gr