Στην… ευθυγράμμιση των πλανητών βασίζει τη viral πρόβλεψή του ο Ολλανδός ερευνητής

Μια θεωρία που συνδέει τις κινήσεις των πλανητών με μεγάλους σεισμούς στη Γη παρουσιάζει ο Φρανκ Χούγκερμπετς, ο οποίος προέβλεψε ένα μεγάλο σεισμό για τις αρχές Φεβουαρίου, μια πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Τουρκία. Μέσα σε ελάχιστες ώρες τα βίντεο και τα tweet του Ολλανδού ερευνητή από το ολλανδικό ινστιτούτο «Solar System Geometry Survey» έγιναν viral γιατί μοιάζουν να προβλέπουν με ανατριχιαστική ακρίβεια ένα πολύ μεγάλο, φονικό σεισμό.

Στο τελευταίο βίντεο που ανέβασε ο Χούγκερμπετς στο YouTube, με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου, ο ερευνητής παρουσιάζει τις προβλέψεις του για τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου.

Planetary/Seismic Update 2 February 2023

Η ευθυγράμμιση της Σελήνης και των πλανητών, λέει μεταξύ άλλων, θα δώσει κάποια σοβαρά γεγονότα, γύρω στα 6 με 7 Ρίχτερ, το διάστημα 4-6 Φεβρουαρίου και μάλλον προς τις 6 του μήνα. Αυτό θα γίνει, πάντα κατά τον Χούγκερμπετς σε μια ζώνη στην Ασία, περίπου από το Αφγανιστάν ως τον Ινδικό Ωκεανό.

Να επισημάνουμε ότι ο σεισμός στην Τουρκία συνέβη εκατοντάδες χιλιόμετρα δυτικά από τη ζώνη που όρισε ο Χούγκερμπετς και ήταν πολύ πιο ισχυρός από την «πρόβλεψη».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι κάποιες ατμοσφαιρικές διαταραχές «δείχνουν» και αυτές ότι επίκειται για τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου μια σοβαρή σεισμική δραστηριότητα.

Viral η πρόβλεψη

Η πρόβλεψη του Ολλανδού ερευνητή, την οποία είχε κοινοποιήσει στο Twitter από τις 3 Φεβρουαρίου, έγινε viral λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στη Νότια Τουρκία και τη Συρία που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 2.300 άτομα, και έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Μόνο 72 ώρες πριν από τον σεισμό, ο Χούγκερμπετς είχε γράψει στο Twitter πως «αργά ή γρήγορα θα γίνει ένας σεισμός περίπου 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή (Νότια-Κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία, Λίβανος)».

Όπως ήρθαν τα πράγματα, ο ερευνητής δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε με τη δόνηση που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας να αφήνει πίσω της χιλιάδες θύματα και ανυπολόγιστες ζημιές. Αυτό εκτίναξε τις θεάσεις στο tweet όπως και των βίντεο στο YouTube. Χαρακτηριστικά το τελευταίο βίντεο έχει πάνω από 10 φορές περισσότερες θεάσεις από τα (ελάχιστα) άλλα του ίδιου κέντρου.

Μάλιστα, επανήλθε σήμερα και σε νέα ανάρτησή του, ανέφερε: «Συμπαραστέκομαι με όλη μου την καρδιά σε όλους όσοι επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία. Όπως δήλωσα νωρίτερα, αργά ή γρήγορα αυτό θα συνέβαινε σε αυτή την περιοχή, παρόμοια με τα έτη 115 και 526. Πριν από αυτούς τους σεισμούς προηγείται πάντα κρίσιμη πλανητική γεωμετρία, όπως είχαμε στις 4-5 Φεβρουαρίου».

Πηγή: protothema.gr

Kentavros