Τουρκία: Ολονύχτια μάχη στα συντρίμμια- Ψάχνουν παντού για τυχόν επιζώντες

Αυξάνεται διαρκώς ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τους σεισμούς που έπληξαν Τουρκία και Συρία. Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις από τις δύο χώρες, οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 3.000, ενώ οι διασώστες ψάχνουν αγωνιωδώς για επιζώντες στα συντρίμμια. Οι ιστορίες από τις δύο χώρες είναι συγκλονιστικές, την ώρα που οι πόλεις τους θυμίζουν βομβαρδισμένα τοπία.

Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD) ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.762, ενώ οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Οι επαρχίες Γκαζιαντέπ και Καχραμάνμαρας έχουν υποστεί το σφοδρότερο πλήγμα από τη μανία του Εγκέλαδου, ενώ μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, τη Μαλάτια, το Ελαζίγκ, την Οσμπανίγιε, το Κιλίς, το Αντιγιαμάν, τη Σανλιούρφα και τα Άδανα.

Τουλάχιστον 2.834 κτίρια κατέρρευσαν, σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 11.000.

Οι συνεχείς μετασεισμοί σκορπούν τον τρόμο στους κατοίκους και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο το έργο των σωστικών συνεργείων στις σεισμόπληκτες περιοχές.

associated press