Υπόθεση «θρίλερ» στο Κοιμητήριο του Βόλου – Εκταφή προκάλεσε «σεισμό» σε οικογένεια

Μακάβριο, αλλά αληθινό. Άγνωστη γυναίκα έκανε εκταφή νεκρού χωρίς να το γνωρίζει η οικογένειά του και από τις κάμερες του νεκροταφείου έγινε η εξιχνίαση της υπόθεσης. Μάλιστα η άγνωστη πήρε μαζί της και τρια μετάλλια τα οποία είχαν θαφτεί με τον νεκρό.
Τα κρυμμένα μυστικά μιας οικογένειας με την περίεργη εκταφή οδηγούν στο «σκαμνί» τον διοικητικό προϊστάμενο του Κοιμητηρίου Βόλου. Είναι κατηγορούμενος από την οικογένεια του ηλικιωμένου ότι επέτρεψε την εκταφή, για να προσετεριστεί προσωπικό όφελος. Τρόπος όμως να γνωρίζει ο υπάλληλος, ποιο άτομο ανήκε στην οικογένεια του θανόντος, αφενός δεν υπήρχε, αφετέρου το ποσό της εκταφής καταβάλλεται μόνο στο ταμείο. Η άγνωστη γυναίκα όχι μόνο εμφανίστηκε ως συγγενής , αλλά το «έσκασε» μετά την εκταφή, χωρίς να πληρώσει.

Υπάλληλος του Κοιμητηρίου Βόλου, όπως καταγράφουν τα gegonota.news, βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη περιπέτεια κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, ενώ μια οικογένεια αναζητά το παρελθόν του πατέρα, που πέθανε το 2016.
Όταν έγινε η ταφή του ηλικιωμένου, μέλος της οικογένειας υπέγραψε τα έγγραφα που δόθηκαν από την διεύθυνση του Κοιμητηρίου, υπάλληλοι της οποίας για την εκταφή θα επικοινωνούσαν μαζί του. Όταν έφτασε ο χρόνος της εκταφής, δηλαδή 3 χρόνια αργότερα, η οικογένεια επικοινωνεί με το Κοιμητήριο και ζητάει παράταση, όπως και έγινε. Με την πάροδο ενός χρόνου οι υπάλληλοι επικοινωνούν με το μέλος της οικογένειας και συγκεκριμένα την κόρη του θανόντος και ενημερώνουν πως παρήλθε η ημερομηνία της παράτασης, αλλά η οικογένεια δεν είναι έτοιμη για εκταφή και αποφάσισε να ζητήσει προθεσμία ενός ακόμη χρόνου. Το αίτημα όμως για δεύτερη παράταση όχι μόνο δεν κατατέθηκε ποτέ γιατί η οικογένεια το αμέλησε, αλλά στο Κοιμητήριο τηλεφώνησε μια γυναίκα, δήλωσε συγγενής και έκλεισε ημερομηνία εκταφής.
Η διαδικασία ακολουθήθηκε κανονικά αλλά μάταια περίμεναν την γυναίκα μετά την τέλεση του τρισάγιου να πληρώσει, γιατί εξαφανίστηκε.
Ο λογαριασμός κοινοποιήθηκε στο μέλος της οικογένειας που είχε δηλώσει τα προσωπικά στοιχεία στο Κοιμητήριο και τότε ξεκίνησε μια απίστευτη διαμάχη με τον διευθυντή της διοικητικής υπηρεσίας. Η οικογένεια σύσσωμη πήγε στο Κοιμητήριο και ζητούσε να δει τις κάμερες, όπως και έγινε. Το βιντεοσκοπικό υλικό έδειξε το πρόσωπο της γυναίκας και όλα τα χαρακτηριστικά της, αλλά δηλώθηκε άγνοια για την ταυτότητά της. Η οικογένεια όμως είχε απαίτηση να είχε γίνει ταυτοποίηση του προσώπου που τηλεφώνησε για την εκταφή, με την κόρη του θανόντος που είχε αναλάβει την επικοινωνία με το Κοιμητήριο. «Συγγνώμη, αλλά αυτά δεν γίνονται. Μας τηλεφώνησε μια γυναίκα, δήλωσε συγγενής και ο χρόνος του τηλεφωνήματος συνέπεσε με τις συνεννοήσεις μας. Αυτονόητα θεωρήσαμε πως μιλούσαμε με την κόρη του θανόντος. Εφόσον έγινε η επικοινωνία , ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι για την ώρα της εκταφής», απάντησαν από το Κοιμητήριο και κατατέθηκε η μήνυση. Πριν η υπόθεση φτάσει τον Απρίλιο στο ακροατήριο, θα γίνουν σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι ενέργειες από τους νομικούς ώστε να κλείσει οριστικά ο φάκελος για να μην δοθεί έκταση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ